Futbolumuz mutsuz

Ligimizde maçlar oynanırken kulüp yöneticileri, teknik adamlar bir sonraki haftaları düşünerek rakibi, hakemleri seyirciyi etkileyecek açıklamalar yaparlar. Bütün bunlar önceden planlanır, hedef rakibi ve hakemleri baskı altına almak, kendilerine psikolojik avantaj kazandırmak daha da önemlisi taraftarına şirin gözükmek için yapılır. Sonra da neden futbolumuz ilerlemiyor, liglerimizde kaliteli futbol oynanmıyor, tribünlerde şiddet var  tartışmaları yaparız. Futbolumuzda kimse mutlu değil. Herkes bir şeylerden şikayetçi. İşte Şenol Güneş hocamızın tespiti: “Mutsuzluk hem bizde hem takımda hem de ülke futbolunda var. En iyi durumda olan G.Saray’ın bile mutlu olduğuna inanmıyorum. Ligde liderler, Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kaldılar. Ancak mutlu olduklarını düşünmüyorum”.  Haksız mı. Gerçekten de eleştiriler öylesine acımasız öylesine olumsuz yapılıyor ki bu durum futbol camiasının birbirine güvenini, sevgisini, saygınlığını önemli ölçüde zedeliyor. Futbolumuzdaki kaos görüntüsünü pekiştiriyor.

İşte Sadri Şener’in PFDK’nın kendisine verdiği 30 günlük hak mahrumiyeti cezasına yorumu, “İtiraz etmedim. Niye itiraz edeceğim. Taraflı bir kurula itiraz etsen ne olur ki? Yine gelecek cevap belli. Senin seçtiğin adamlar oturdukları yerden hiç demokratik olmayan, konuşma özgürlüğünü kısıtlayan bir ceza veriyor. Ama bir gün bunların hesabı sorulur”Sadri başkan da mutsuz.

G.Saray başkanı Meireles kararı için yorum yapıyor. “Disiplin Kurulu bir karar veriyor, tahkim kurulu bunu indiriyor. Ben buna itiraz edince ceza alıyorum. Engin olayında tahkime müracaat ettik, ceza pat diye çıktı. Başka birtakım müracaat ediyor, 12 maç 4 maça iniyor. 6 saatlik video izlemişler. 4-5 dakikalık bir iş bu. Tarzan filmi mi izlediler”. İşte görüldüğü üzere kimse kimseyle hiçbir konuda anlaşamıyor. Aysal’ın diğer bir açıklaması da ibret verici “3 Temmuz süreci başlarken ben “Biz bu işe karışmayalım” dedim. Ama bir hafta geçmeden benim korumak istediğim camiadan bize saldırı geldi” Ünal Aysal ne yapsın. ‘Bazı insanlara kazanmak yetmez. Onlar diğerlerinin kaybettiğini de görmek isterler’ sözü ne kadar doğru.

F.Bahçe Kulübü, MHK Başkanı Zekeriya Alp’in geçtiğimiz günlerde yaşanan Meireles olayı ve Halis Özkahya’nın ağır eleştirilere maruz kalması ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap veriyor. Hakemini koruyan amir görüntüsü yaratmak uğruna yalana sahip çıkmak, görev ahlakına aykırı olmanın dışında; ‘hadsizliktir.’ Bu açıklamalar ne kadar ağır. Herkes birbirine sallıyor. Birini hedefe koyuyor. Sonra da tribünlerden sevgi, saygı bekliyoruz.

Herkes şapkasını önüne alıp düşünmeli bu işin sonu iyi değil.