Futbolumuzun gelecekle imtihanı

Önümüzdeki bir ay futbol gündemi muhtemelen gezi parkı eylemlerinin önüne geçecek.

Ve bu gündem muhtemelen ülkemiz Türkiye ve futbolumuz için büyük bir imtihan niteliğinde olacak.

Shakespeare vari bir sözle başlanabilir yazıya: Futbolu sevmek ya da sevmemek, bütün mesele bu.

Futbolu sevmek ise bu şahane oyunu sadece futbol için sevmek demektir.

Futbolun içinde çeşitli pislikler, şike dedikoduları, futbol üzerinden avantalar kapmak, ihalelerde öne geçmek, siyasetle köprüler kurma beklentileri ya da, daha kötüsü, siyasetle zaten kurulmuş ilişkileri futbole taşımak var ise artık futbolden değil, başka bir şeyden, pis kokan bir ilişkiler kümesinden bahsediyorsunuz demektir.

Futbolda milliyetçilik kendi takımınızı, takımlarınızı, milli takımınızı, hakkaniyete uygun yarışıyorlar ise, desteklemek demektir.

Pislikleri örtmeye çalışmanın da milliyetçilikle bir alakası yoktur. 

Bir hafta sonra iki kulübümüz için UEFA disiplin sürecinin son aşaması başlıyor.

Lütfen bu süreci bir milli mesele haline getirmeyelim.

Ya da sadece Türkiye futbolunda zerre kadar pis koku yoktur ve olmamıştır diyenler bu meseleyi bir milli mesele haline getirsinler.

Bu konu “kol kırılır, yen içinde kalır” konusu değildir.

“Futbolumuzda pislikler olabilir ama konu UEFA disiplin kurulunun önüne gitmiş ise ben bu aşamada pisliklerden bağımsız olarak Türkiye takımlarını desteklerim” demek futbola da, bizim futbolumuza da yapılabilecek en büyük ihanettir.

TFF maalesef bu süreçte üstüne düşen vazifeleri gereği gibi yerine getirememiş, Türkiye yargı süreci de, henüz tamamlanmamıştır ama futbolumuz için ilk aşamada ağır kararlar almıştır, şimdi de top UEFA’nın önündedir.

Futbolu gerçekten sevenlerin, futbol üzerinden avantalar devşirmek gibi derdi olmayanların yegane kaygısı futbolumuzun tüm şaibelerden, suç işleyenlerden, futbola karşı suç işleyenlerden temizlenmesi, kurtulması olmalıdır.

Bu temizlikçi kendi kurumlarımız da olabilir, küresel ya da Avrupa kurumları da olabilir, önemli olan arınmaktır.

Daha sağlıklı bir futbol geleceği ancak böyle kurulacaktır.