G20 zirvesi ‘taçlandıracak’

Antalya, haftasonunda Türkiye’nin ülke değerini uluslararası planda yükseltecek bir buluşmaya evsahipliği yapacak. G20 zirvesini organize edecek olan Türkiye, bir sonraki evsahipliğini 16 sene sonra yapacak. Liderleri ağırlayacak olan Antalya’nın misafirleri arasında, ABD Başkanı Barack Obama, Rus lider Vladimir Putin, Çin Başbakanı ve Suudi Arabistan kralı bulunuyor.

Ekonomik ve ülke değerini artıracak, deyim yerindeyse memleketimizi taçlandıracak bir zirve olacak G20 buluşması.

G20 sonuç bildirgesinin de “iz bırakacak” türden bir  metin olması da öngörülen ve planlanan noktalar arasında bulunuyor.

Suriye ve uluslararası terör gündemde

Suriye ve uluslararası terör konusu da G20 liderlerinin gündeminde. Akşam yemeği kısmında dünya liderleri Suriye ile uluslararası terör ve elbette DAEŞ konusunu masaya yatıracaklar. Dünya liderlerinin Beşar Esad’sız çözüm konusunda ortak bir noktaya yaklaştıklarını söylemek mümkün.

Viyana toplantıları olumlu sonuçlar getirdi. Yeni buluşmalar öngörülüyor. Ardında da farklı seviyede üst düzey görüşmeler gerçekleşecek.

“Terörden arındırılmış bölge” konusunda adım bekleniyor. Mültecilerin oraya taşınması ve oradan çıkanların o bölgeye yerleşmesi için Türkiye bu bölgeyi elzem görüyor.

Hemen bu noktada seçimlerde Akçakale’den Ak Parti’ye % 80 oy çıktığını da dipnot düşelim.

Suriye konusu ve DAEŞ ile mücadele geride bıraktığımız zaman dilimlerine göre, kırılma noktası değil, buluşma noktası olma potansiyeli taşıyor şu günlerde.

Dileyelim, G20 zirvesi hem Türkiye, hem de bölgemiz açısından hayırlı sonuçlar getirsin.