Gaf Ustasından inciler

Profesör unvanlı Trabzonspor Basın sözcüsü kamuoyuna verdiği bir beyanatta “3 ayda 80 trilyon para bulan bir Başkanımız var. Seçimde rakibimiz olan 4 aday vardı ama bunu bizim Başkan’dan başkası başaramazdı” dedi. Biz kulübün mali kongresinde açıklanan hesaplarda böyle bir para görmedik. Başkanın kulübe verdiği borç ise bu miktarın onda biriydi.  Kulüp  başkanı veya başka bir yetkilinin ağzından yalanlama duymadık. O kadar paranın bir yere kaçacağı yok elbet. Zamanı gelince Basın sözcüsünün bu açıklamasına bir cevap verir mutlaka.

Bu arada Hami Hoca’nın, başkanın adamı Malouda’yı ısrarla oynatmaması Başkan’ın ona olan kredisini azalttı. Yeni sezonda Başkan Hami Hocayı dinlendirirse veya ismi büyük bir Hocanın yanına çırak vermeye kalkarsa hic şaşırmayın. Başkanın Havalimanı kamulaştırması, yeni stadyumun locaları ve HES projesinden gelecek parayla bol yıldızlı bir transfer dönemi yaşatacağını düşünecek olursak, Hami Hoca kararı pek sürpriz olmasa gerek. Profesör unvanlı ve gaf  ustası basın sözcüsü geçtiğimiz günlerde bu konuda ağzından baklayı kaçıran bir demeci de verdi.

Hami Hoca sayesinde takım Avrupa liglerine katılma mücadelesi verirken bu gaf manidar oldu. Sezon sonu Hami Hoca kendi bırakırsa da hiç ama hiç şaşırmayın.

Biz Ajdarcıyız zaten...

Arkasında dayısı olanlar şikecilerin yeniden yargılanmasını talep ederken kimi kimsesi olmayan mağdur Trabzonspor, alın teri ile kazandığı kupasını alamıyor. Gerçek, sosyolojik büyüklüğe kurban edilirken aydın sorumluluğu göstermesi gerekenler, bu sıfatlarını forma rengine kurban ettiler.

Tarih, bu garabeti yazarken, holding düzeyinde yürütülen bir PR çalışmasında son evreye gelindi. Şike davası ile zerre bilgisi olmayan ama kamuoyunda en popüler sayılabilecek sanatçılarla bir klip hazırlanıyor ve kamuoyuna bakın nasıl mağduruz mesaji veriliyor. Oysa sadece mahkemede avukatlarının yanında FB yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu ile İlhan Ekşioğlu’nun şike suçunu kabul ettiklerini bilmeleri şike suçlularına klip çektiklerini anlamlarına yeter de artardı.

Neyse,  ülkede sevilecek onca sanatçı var bir CMYLMZ, Kıraç gider bin AJDAR gelir. Ama on yıllar sonra bazıları bu sanatçıların şarkılarını veya esprilerini hatırlarken bazıları da hırsızlara çektikleri bu klibi  hatırlayacak.