Galatasaray - Digiturk maçı

Galatasaray’ın İkinci Başkanı Ali Dürüst “Yayıncı kuruluş Fatih Terim’in üzerine bilerek oynuyor” dedi.Bilerek oynuyor denilen şey Fatih Hoca’nın kızdığı hatta küfrettiği anların ekrana gelmesi...Bu suçlamaya cevap Maraton programında Şansal Büyüka’dan geldi.Büyüka, Fenerbahçe,Galatasaray ve Beşiktaş teknik direktörlerinin görüntüsünün ekranda ne kadar yer aldığını açıkladı.Dakikaların hiç önemi yok zira uzun ya da kısa değil nasıl gösterdiğiniz önemlidir.Büyüka, o soruya da açıklık getirdi,Tatsız sayılacak poziyonlarda 11 kez Aykut Hoca, 10 kez Samet Hoca ve 8 kez Fatih Hoca görüntülenmiş”

***

Digiturk’un eski genel müdür yardımcılarından, daha öncede İddia için çalışmış olan biri, kısa bir süre önce Galatasaray’da profesyonel yönetici olarak göreve başladı.Ali Dürüst ekranda bu açıklamayı yapmadan önce keşke kulüp profesyoneline bir danışsaydı. Eğer danışıp bu açıklamayı yaptıysa o zaman da kaynak belirtseydi. Digiturk futbolun marka değerini korumak için zaman zaman sınırları zorlamayı göze alan bir kurumdur.Mesela 3 Temmuz 2011’de gelen şike operasyonun olduğu gün, en sakin, en birşey olmamış gibi yayın yapan kurum Lig TV’ydi... O yüzden Fatih Hoca’yla bilerek uğraşmazlar.

***

Gelelim işin diğer kısmına, soyunma odaları takımların yatak odalarıdır da, yedek kulübeleri, salon mu, oturma odası mı, ona karar vermek lazım.

Eski Fenerbahçeli, rahmetli Selahattin Torkal dünyanın en beyefendi insanlarından biriydi ama hocalık yaptığı dönemde zaman zaman ağzından küfürlü cümleler de çıkardı. Ekrandan yansıyan an her zaman gerçeği göstermiyor yani..

***

Bu suçlama ve açıklamayı eğer bir futbol maçı olarak algılarsak, şimdiden söyleyeyim bu maç berabere biter.Bundan adım gibi eminim zira varlıkları birbirini besleyen iki kurumdan söz ediyoruz.