Galatasaray fırsat tepti!

Ligde zirve yarışı yapan Galatasaray, Demir Grup Sivasspor deplasmanında iyi futbol oynamaktan çok uzak kaldı. Maçın başında kornerden gelen topta Ndinga kafayla Sivasspor’u öne geçirdi. Yalnız bu golden önce Galatasaray kalecisi Muslera’nın hatasının da var olduğunu söyleyebiliriz.

Sivasspor takım halinde oyuna baskılı başladı. Galatasaray umulmadık basit kaleci hatasına mahkum oldu. Sivasspor ilk 45’te hücumda çoğalırken, savunmada da rakibi Galatasaray’a gol pozisyonu şansı tanımadı. Cim-Bom’un orta sahası yetersiz gözükürken, topu öne çıkarmada bir hayli zorlandı, öyle ki Sarı-Kırmızılılar’ın ilk yarıda rakip kaleye isabetli şutu yoktu.

Gary Rodrigues’in sağ kanat akınlarında çıkardığı toplarda Bafetimbi Gomis etkisiz kaldı. Topla pas üstünlüğü ilk yarı Sivasspor cephesinden yanaydı. Durum böyle olunca ev sahibi takım rakibine göre daha üstün göründü. Sivasspor adına kazanılan penaltıyı Kone gole çevirdi, böylece Kırmızı-Beyazlı takımı avantajlı duruma geçirdi. Hemen ardından Sivasspor Emre Kılınç’la bir gol kaçırırken bu oyuncu topu kaleci Fernando Muslera’ya teslim etti. Oyuna sonradan giren Eren Derdiyok kaydettiği golle Galatasaray’ı ümitlendirdi.

Aslan bu deplasman maçında bekleneni bulamazken zirve yarışında da eline geçirmiş olduğu avantajı iyi kullanamadı. Zirve yarışı yapan takımlar 20. haftada puan kaybederken, Galatasaray’ın vurdum duymaz oyunu ona umduğunu buldurmadı.

Eğer ev sahibi Sivasspor attığı iki golden sonra skoru arttırmaya gitse biraz daha cesaretli olsaydı, bu maçın sonucu Sivasspor lehine çok daha farklı bitebilirdi.

Ben bizim büyük takımları anlayamıyorum. Böylesine zirve şansı yakalamışken, en yakın rakibin lider Medipol Başakşehir, Atiker Konyaspor deplasmanında puan kaybetmişken böyle oynarsan Sivasspor karşısında bu sonuca da katlanmak zorunda kalırsın.