Galatasaray galibiyeti hatırladı

Galatasaray, sezon başından bu yana ilk onbirini belirleyemediği için, sürekli bir sistem arayışı içinde. Takım 3-5-2 mi oynuyor 4-4-2 mi oynuyor, anlamak fevkalade zor. Devre arasında Galatasaray, çoğu genç bir sürü futbolcu aldı. Bunlara ek olarak alt yapıdan da iki oyuncuyu A takımına kattı. Şu anda Mancini’nin elinde 24 futbolcu var. Bunların içinden takımın iskeletini kurması, artık takımla fazla oynamaması gerekiyor.

Dün akşamki maç, Sabri’nin 30 metreden gol attığı bir maç olarak hatırlanacak. Akıllarda bu kupa maçı ile ilgili en ilginç not bu olsa gerek!

Galatasaray, 3 maç sonra galibiyetle tanıştı. Gerek 2 Türkiye Kupası gerek ligdeki Gaziantep maçlarında gol pozisyonlarına girmekte çok zorlanan Sarı-Kırmızılılar, bu kez özellikle ilk yarıda çok pozisyon buldu. Önce Ceyhun, sonra Drogba’nın attığı 2 golle ilk yarı sahadan 2-0 önde ayrıldı. Ancak Türkiye Kupası’nın Galatasaray’a faturası, gittikçe ağırlaşmaya başlıyor. Drogba, ilk yarının ortalarında sakatlandı. Golünü de sekerek attı. Sonra da yerini Melo’ya bıraktı. Eğer Drogba’nın sakatlığı ciddiyse ve 1-2 maç sahalardan uzak kalacaksa, Türkiye Kupası’nın faturası, gerçekten ödenebilir gibi değil! Ancak Drogba’nın sakatlığının ciddi olmadığı ve Bursa maçına yetişebileceği sağlık ekibince açıklandı.

Galatasaray, yaptığı transferlerle takımın yaş ortalamasını ciddi anlamda aşağı çekmeyi başardı. Ancak bu gençleşme operasyonunun ne kadar başarılı olacağı sezon ilerledikçe belli olur. Telles ve Hajrovic denenmiş ve nitelikleri, kimlikleri belli futbolcular. Ancak özellikle Türk futbolcuların forma bulup bulamayacağı, takıma ne kadar yararlı olacağı zaman içinde ortaya çıkacak. Dün sonradan oyuna giren Umut Gündoğan, tekniği, çabukluğuyla gelecek için umut veren bir topçu. Savunmanın sağında oynayan, Kayseri’de Süper Lig deneyimi kazanmış olan Salih, dün gece onbirde başladı ve yerini yadırgamadı. Yenilerin en hazırı olarak dikkat çekti.

Galatasaray için şampiyonluk elbette önemli hedef ancak, ikinci olursa da Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan gideceği için bu hedefi tutturması şart.