Galatasaray, Habertürk olursa...

Galatasaray’a bir sezonda 3 kupa kazandıran Hamza Hamzaoğlu’nu 8 dakikada yollamış Başkan Dursun Özbek...

Birlikte çalışmak kadar yol ayırmak da normaldir, bu tartışılmaz. Ancak işin bir de usul ve kurumsal alışkanlıkları vardır.

Bir önceki teknik direktör Parandelli, kovulduğunu Florya’da gazetecilerden öğrenmişti,bu kez 8 dakikalık bir görüşmede Hamza Hoca’nın yüzüne söylediler.

Olan Galatasaray geleneklerine oldu ama neyse konu o değil...

***

Çok adam değiştirmenin, kolay adam harcamanın kurumlara görünmez bir maliyeti vardır. Kimse kolay adam değiştirilen yerlere kolay kolay gitmez.

Giden de, ya çok para ister ya da ciddi tazminat maddeleri koyar sözleşmesine... Medyada bunun bir örneğini Haberturk yaşıyor...

İşe başladığı günün akşamı iş bırakanlar da oldu, 3-4 ay yıldız muamelesi görüp sonra işine son verilen de...

Zaman içerisinde de Haberturk’ten transfer teklifi aldığında bir değil 5 kere düşünmeye başladı insanlar... Medya işsizliğin çok olduğu bir sektör.

Benim yazdığım, gazetenin kuruluşundan sonraki 2 yıla ait olan bilgiler. Medya sektörü çalışanları bugün çok düşünebilecek durumda değiller maalesef...

***

Hamza Hoca medya etkisi fazla olan teknik direktörlerden biri olamadı. Medya başta olmak üzere, ilişki yönetimine fazla dikkat etmedi, yeterince denge tutamadı. Mourinho, medya tarafından çok sevilmez ama etkisi büyüktür.

Hamza Hoca etkili olmak yerine sevilen adam olmayı tercih etti....  Fatih Terim örneği de müthiş bir örnektir.

Ünal Aysal  tüm başkanlık kariyerinin en zor günlerini Fatih Hoca kararını verdiğinde yaşamıştı.

Galatasaray yönetiminden kaç kişi Halil Özer’in Galata Sarayı Efendileri’ni okudu bilmem, Faruk Süren döneminde yaşananları anlamaları adına okumalarını şiddetle tavsiye ederim...

Büyük ve insanların ilgilendiği bir kurumu yönetiyorsanız aldığınız karar kadar onu topluma sunuş şekliniz de önemlidir.

Değeri yaklaşık 150 milyon euro olan takımını bunca zaman emanet ettiğin adamı 8 dakikada harcamak demek aslında kendi kararlarını da harcaman anlamına gelir.

Özellikle de “Ben burada olduğum sürece Hamza Hoca takımın başında olacak” diyen bir Başkan bu işi 8 dakikada sona erdirerek hata yaptı...

***

Kulis bilgim falan yok ama bunca yılın ardından yazılmamak koşuluyla konuşulanları tahmin etmek zor değil...

Hamza Hoca, tüm takımı Umut ile kıyasladığı an futbolcular arasında kaynama olmuş, eski alışkanlıklar geçerliyse birileri yönetimdeki “abi”lerini mutlaka aramışlardır.

Hatırlayın, Fatih Terim bile Ünal Aysal’a şikayet eden oyuncular vardı. Bu gibi durumlarda şikayet edene, değil sıra atlanarak aranmasına rağmen dinleyen kimse ona kızmak gerekir.

Sonuç olarak medya ile ilişkilerde sevilen adam olmayı tercih ederseniz ilişki yönetemez hale gelirsiniz.

Hamza Hoca bu hatayı yaptı ama yönetim daha büyük hata yaparak faturayı kendisine kestirdi...