Galatasaray havuzu bozabilir mi?

Haberi Fotomaç verdi, Galatasaray yayın haklarını yabancı bir firmaya satacak, o firma da Digiturk ve Avrupa kupaları maçları için D-Smart ile pazarlık edecekmiş.

İddiaya göre bugün havuzdan 
25 milyon dolar kazanan Galatasaray 
bu sayede gelirini 50-60 milyon dolara 
çıkaracakmış.

Kısa vadede olması imkansız bir senaryo bu zira yapılmış sözleşmeler var. Uzun vadede Galatasaray’ın böyle bir adım atması demek havuzun bozulması ve Anadolu kulüplerinin batması anlamına gelir. Hiç zorlamaya gerek yok, bugün 4 büyüklerin dışında kulüplerin maçlarını yayınlamak için para ödeyecek kanal bulamazsınız.

Denilebilir ki yayın haklarını alacak yabancı şirket havuzdan aldığı paranın artması için müzakere edecek.

O zaman da bunun adı yayın hakkının satın alınması değil aracılık etmek olur. Ya haberde bir problem var ya da fikirde, o kısmını bilmiyorum ama bildiğim bu seçeneğin hayata 
geçmesi zor olur.

Bence seyredin...

Charles Dickens, unutulmaz karakterler yaratmayı başarmış önemli yazarlardan biridir. David Copperfield adlı eserini okuyalı belki 30 yıldan fazla bir zaman oldu ama halen aklımda kalan çok satırı vardır. Girdiği yeni yolu Salı günü kaleme aldığım 360 Televizyonu, bu akşam, Charles Dickens’ın en ünlü eseri Oliver Twist’ beyaz perdeye aktarılan hikayesini yayınlayacak.

Sinema dünyasının en önemli karakterlerinden biri olan Roman Polanski’nin imzasını taşıyor bu film. Oscar, Altın Palmiye ve İngiliz Akademi ödüllerinin hepsini almayı başarmış nadir yönetmenlerden biridir Polanski. İyi filmden söz ettik biraz da karardan söz edelim... Televizyonlarda bir dönem karate filmlerinin yıldızı parlamıştı, dövüş sahnesi bol filmler reyting alıyordu.

Sonra aksiyon filmleri dönemi geldi, seriler halinde çekilen ne varsa yayınlandı. Son yıllarda Türk sinemasından sınırlı sayıda film reyting garantili iş olarak görülüyor. Böyle bir ortamda 360 kaliteli bir film seçerek yeni konumunun ne olacağına dair kuvvetli bir mesaj verdi. İyi filmler daha çok TRT’de yayınlanıyor son dönemde. Yıllar önce 24 Tv’de pazar geceleri de gayet iyi filmler seyretmiştik. Şimdi kaliteli yapımlar arayan seyirci ve reklam ajansları için bir seçenek daha çıktı.

Bu program benim...

Acun ılıcalı’nın Bu Tarz Benim yarışmasını Show Tv’den TV 8’e transfer etmek için harekete geçtiği söyleniyor. Show Tv’nin şu an en etkili programı Bu Tarz Benim. Hatta, uzun zamandır, kanalını kendi yayın saatleri dışında da bu kadar çok konuşturan bir başka program daha olmamıştı desem hata yapmış olmam. Bu yüzden, Show Tv, Bu tarz Benim’i sezon sonuna kadar bırakmaz.