Galatasaray ipi göğüsler ama..

Bugün için Süper Lig’de en iyi futbolu Galatasaray’ın oynadığını söylemek yanlış olmaz. Ciddi sakatlıklar olmadığı sürece Sarı-Kırmızılılar’dan daha iyi bir takım yok şu anda. Antalyaspor maçında ikinci yarıya Cavanda ve Podolski ile başlayan Riekerink, bundan böyle her karşılaşmada sahaya süreceği 11’i belirlediğini gösteriyordu sanki. Artık Sabri, Yasin macerasına “dur” demenin vakti geldi. Riekerink de bunu anlamış olacak ki, gereğini yaptı. Aslına bakarsanız sezon başından bu yana taraftar ilk 11’i belirlemişti. Ancak Riekerink’in ikna olması biraz zaman aldı.

Serdar Aziz’in iyileşmesi çok önemli G.Saray için. CimBom’un en zayıf noktası stoperleri. Hakan Balta-Chedjou ikilisiyle her zaman savunma zaafiyet içinde olacaktır. Semih’e ne olduğunu hala anlayamadım. Sanki bir sihirli değnek dokunmuşcasına Semih sıfırı tüketti. Onun için geriye bir tek Serdar Aziz kalıyor. Tabii eğer bir sivri akıllı çıkıpta Sabri’den stoper yapmaya kalkışmazsa. Çünkü durup dururken Sabri’den sağ bek yaratma hevesi de böyle başlamıştı. “Sağ bekimiz yok, Sabri bu işi de yapar” deyip, Galatasaray’ın sağ kanadını yıllarca sürecek otoyol projesine dönüştürdüler.

 Sigthortsson’un dönmesiyle birlikte Galatasaray’ın forvette de seçenekleri artacak. Eren’in herhangi bir sakatlık geçirmesi sonucu forvet sadece Podolski’ye kalacaktı. Sneijder Galatasaray’da taraftarın gözbebeği. Sarı-Kırmızılılar hala onun Fener’e attığı iki füze golü unutamadı. Ne var ki, Sneijder eski günlerini aratıyor. Onun yerine gelen Josue alternatif olabilir mi?

 Sinan’ı da unutmamak gerek. Geleceği son derece parlak olan bu futbolcunun uzun süre kulübede kalması hem kendisi hem de Galatasaray için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Yapılacak olağanüstü kongre sonucunda Riva ve Florya’nın satılması halinde önce banka borçları tasviye edilecek, ardından da “Yıldız transferlerine soyunacak” Galatasaray. Bunu ocak ayında yapmak çok büyük hata olur. Artık milyonlarca euroyu futbolunun sonuna gelmiş topçulara vermek yerine Galatasaray Bruma, Sinan gibi gençlere yoğunlaşmak zorunda.