Galatasaray’a bir haller oldu

Galatasaray’da olanları anlamak güç. Alıyor satıyor.  Pardon; pahalıya alıyor neredeyse çöpe atıyor... Amrabat’ı on milyon euroya aldı bedavaya kiraladı!

Riera kalsaydı ona da 3.3 milyon euro ödeyecektik, 750 bin dolar verdik yolladık, diyorlar. Ben demiyorum, bunu Galatasaraylılar söylüyorlar.

Böyle ticaret mi olur? Ticaretin ilk prensibi ucuza almaktır. Galatasaray tam tersini yapıyor. Puandan şampiyonluktan falan vaz geçtim batar bu Galatasaray! Batarsa da bir daha yüzdürülmesi zor olur. Böyle giderse bu takım maç da kazanamaz. Baksanıza Aydın da sakatlandı. Yüreğimiz acıdı Aydın için.  Bir başka hüzün de Bruma’da. Talihsiz Bruma’ya nazar değdi, aldığı parada milletin gözü kaldı! Geçmiş olsun.

Galatasaray yönetimi, dahiyane bir zeka ile ona da çare buldu. Yiğit Gökoğlan’ın yanında Bruma; bonus! Al Yiğit’i Bruma benden!

Kim satıldı kim itildi anlamak mümkün değil. Galatasaray bir formül buldu ama; Bruma’yı elden çıkartmak için mi bu yolu seçti, yoksa Yiğit’i isteyene Bruma’yı da mı gagaladı? Zaman gösterecek. Galatasaray’ı anlamak mümkün değil. Yiğit Gökoğlan yine bir ara transferde tantanayla alındı oynatılmadan satıldı! Dany de gitti.

Gelenlere bakıyorum; savunmanın soluna Alex Telles, kanatta Hajroviç... Bu Hayroviç hayreder mi etmez mi bilemem ama yeni transferlere rağmen Galatasaray’a bakıyorum; Sabri sol bekte! Kanatta kimse yok! Gaziantepspor maçında galibiyet de yok!

Mancini de kulübeyi yumruklamaya başladı. Sonrasında o da dağıldı! Gaziantepspor maçında 90 dakikada takımın çivisini çıkarttı. Herkesin yerini değiştirdi, takımın ahengini bozdu, oyuncularda kararsız kaldı, Melo’ya bir iki satır karalayıp maç içinde mektup yolladı, golleri bulamadı!

Böyle giderse Başkan Ünal Aysal da çok puan kaybeder. Aysal’ın haklı olduğu tek yer; Bruma’yı Gaziantepspor’a; ‘al besle büyüt’ deyip vermesidir. Ne yapacaktı ya? Sakat adamı boşta mı bırakacaktı? Çok da güzel değerlendirdi... Kabahat TFF’de...

 Sen 6+0+ gibi uygulanması zor bir kararda diretirsen onu da böyle delerler...

Alan razı satan razıysa, ortada şike de yoksa, sakat Bruma da tıpış tıpış Gaziantep’e gider!

Bu da bir ticarettir. Hem de nasılsa akıllı ticaret!