Galatasaray’da bahane hazır!

Sakatlıklar elbette istenilen hoş bir şey değil. Galatasaray’da Sinan Gümüş, Sabri Sarıoğlu, Hamit Altıntop sakattı. Şimdi onlara Hakan Balta ile Sneijder da eklendi. Öncelikle şunu belirteyim. Galatasaray’daki sakatlıkların çoğu futbolcuların kendine iyi bakmamasından, gerektiği şekilde antrenman yapmamasından kaynaklanıyor. Zaten kadro açısından sıkıntı yaşayan, doğru-dürüst bir golcüsü bile olmayan Galatasaray’ın işi şimdi daha da zorlaştı. Ama bu iş Sarı-Kırmızılılar’da yönetimin ekmeğine yağ sürdü. Başarısızlıklarda bahane de artık hazır.

Galatasaray’da yönetimin bana göre UEFA’dan alınan 1 yıl Avrupa’dan men cezasını kaldırmak için CAS’a gitmesi büyük hata. Bugüne kadar CAS’a giden davalardan kazanılanlara bir bakın, devede kulak kalır.

Ben diyorum ki, demek ki Galatasaray’ın parası çok. Çünkü kazanan hep avukatlar oluyor. Bir de UEFA’yı kızdırır, Avrupa’nın patronu “Bunların cezasının arttırılmasını istiyorum” diye ortaya çıkarsa işte o zaman yandı gülüm keten helva. 

Bana göre Riekerink’in takımın başına getirilmesi de yanlış. Yaptığı ilk icraatlar futbolculara işin alfabesini öğretmek olmuş. Riekerink alt yapı hocası... Onları 14-15-16 yaşındakilere gösterirsin. Galatasaray formasını giyen o tecrübeye erişmiş oyuncular, içlerinden onunla dalga geçiyor hatta gülüyorlardır. Bir teknik adam profesyoneller üzerinde tavrı, tarzı, her türlü engin bilgisi ile farkındalık yaratır, yoksa ufak detaylarla değil.

Yönetimin asıl yapması gereken gelecek sezonun yarışmacı Galatasaray’ı için şimdiden kolları sıvamak. Ama onda da geç kalıyorlar. Gelecek sezonu kurtarmak için takımın başına Riekerink değil, Türkiye’yi tanıyan, futbolumuzu bilen otoriter bir hoca getirilmeliydi. O da sezonun bitimine kadar en az 6-8 maç takımın başında bulunmalıydı. Yönetim şimdiden transfer harekatına girişip yetenekli, gelecek vaad eden ama ücreti az oyuncularla görüşüp kadroyu güçlendirmeliydi. Henüz fazla geç kalınmış değil ama ivedilikle bu konuda hareket edilmesi gerekir.

Ben bu sezondan pek fazla umutlu değilim. Transfer ve teknik adam işi de bu sezon bitmeden çözülmezse önümüzdeki sezon da kaybedilebilir. Yönetim iyi düşünüp adımlarını buna göre hızlı bir şekilde atmalı.