Galatasaray’da bu kadro iş yapmazdı

Galatasaray için en sıkıntılı deplasmandı. Malatyaspor’a karşı 7 eksikle sahaya çıkmak ve puan savaşı vermek çok zordu. Teknik Direktör Fatih Terim mecburen bazı süprizlere imza attı. Mesela aynı mevkinin oyuncusu Linnes ve Mariano’yu önlü arkalı oynattı. Forvette yine Sinan vardı, solda ise Rodrigues. Orta alanda büyük umutlar bağlanan Belhanda’nın oyundan çıkması planları iyice bozdu. 

G.Saray Selçuk’la pozisyon üretmekte zorlandı. Ndiaye ile Donk G.Saray’ı karşı sahaya taşımak yerine rakip atakları durdurmaya çalıştı. İlk 11 de bu kadar değişiklik olunca oyun hakimiyeti Malatya’ya geçti. Ev sahibi ekip 35’te Donald ile golü buldu. Malatya rakibin isminden belki korkmasa maçı ilk yarıda kopartabilirdi. Rodrigues eski günlerinden uzaktı. Sinan’la gol arama planı hiçbir maçta tutmadı, dünkü  ilk yarıda olduğu gibi. Ozan defansta ayakta kalabilen isimdi. 

İlk 45 dakikaya baktığınız zaman şans bulan Galatasaray’daki yedekler formasının hakkını veremedi. Kulübüye baktığımız zaman Terim’in hamle yapabilecek oyuncu sayısı çok azdı. Bir tek forvet hattını desteklemesi için Muğdat vardı; o seçeneği de kullandı. Galatasaray biraz oyuna ortak olur gibi gözüktü ancak Malatya topu karşı kaleye yıkıp buna izin vermedi. 

Maç karşılıklı ataklara döndüğü anda genç Ozan’ın yine penaltıyı yaptırma hastalığı baş gösterdi. Adem’in ceza alanı içinde düşürülmesinde hakemin kararı doğruydu. Adem penaltı vuruşunda Muslera’yı mağlup edip skoru 2-0 getirdiğinde Cim-Bom için maç bitmiş oldu. Zaten bu kadar eksik kadro ile Malatya’dan bir puan almak başarıydı ancak Galatasaray bunu başaramadı. Cim-Bom hem zirveden indi hem de Fenerbahçe derbisi öncesi hayal kırıklığı yaşadı.