Galatasaray’da disiplin yok!

Galatasaray “Mehter Marşı” misali ilerliyor.. İlk iki haftada 5 puan kaybedip,  Torku Konyaspor deplasmanından 4-1’lik zaferle dönen Sarı-Kırmızılılar, 4. haftada Mersin İY önünde tökezlemiş (1-1) daha sonra deplasmanda, ligin başında fırtına gibi esen Trabzon’u 1-0’la geçmişti. Cim-Bom ardından Gaziantep (2-1) ve rakip sahadaki Başakşehir (2-0) galibiyetleriyle zirveye tırmandı. Galatasaray ilk üç arasına girdi girmesine de iyi mi oynuyordu; Kesinlikle hayır. Kötü oynadığı dönemde üçer puanları hanesine yazdırıyorsa, toparlandığı zamanı bir düşünün.

Yaptığı yıldız transferleri nedeniyle Fenerbahçe’yi sezon başında “şampiyon ilan” ettiler. Gerçekten de Fenerbahçe kaliteli bir kadroya sahip. Eğer Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve Fenerbahçe’nin teknik patronu Pereira, oyuncularla didişmezler, disiplini sağlarlar,  yanlış kadro ve değişiklik tercihleri ile taktiksel hatalar yapmazlarsa camialarında güller açtırırlar. Bana göre bunlar gerçekleşirse, Süper Lig’de ilk iki için yine Galatasaray ve Fenerbahçe çekişir. Beşiktaş da üçüncü olur.

Galatasaray’da disiplin sorunu olduğu gerçek. Lukas Podolski’den önce Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Sneijder ve Emre Çolak çeşitli disiplinsiz hareketlerde bulunmuş hepsi de cezasız kalmıştı. Podolski, oyundan alınmasına tepki gösterip pet su şişelerini tekmeleyince mi akıllar başa geldi. İnsani davranışlara aykırı hareketlerde bulunanlar, hocalarına diklenenler mutlaka cezasını görmeli. Sezon başında kulüp disiplin talimatını yapar, ceza karşılıklarını da koyar. Buna göre disiplin suçu işleyenleri cezalandırırsın olur biter. Böyle bir talimatın yoksa, isimlere göre de göz yumarsan sonucunda işler buraya kadar tırmanır.

***

A Milli Futbol Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası finallerine play-off oynayarak gidebilmesi için önündeki Çek C. ve İzlanda maçlarını mutlaka kazanması gerek. Bu yolda en büyük sıkıntı golcümüzün olmayışı. Burak sakat olduğu için büyük ihtimalle Umut oynayacak. Ligimizdeki futbolun kalitesi belli. Milli Takım da imana ve manevi güce dayalı top oynuyor. Bu nedenle işimiz çoook zor... Allah yolumuzu açık etsin.