Galatasaray’da gençleşme şart

Galatasaray’ın önümüzdeki sezon için transfer planlaması için hemen harekete geçmesi ve kısa sürede tamamlaması şart. Önümüzdeki sezon başarı isteniyorsa Teknik Direktör Igor Tudor’a, istediği transferlerin yapılıp sezon başı çalışmalarından önce teslim edilmesi gerekli. Çünkü Tudor da iyi bir sezon başı çalışmasıyla yeni oyunculara ve kalanlara futbol felsefesini istediği gibi aşılayabilmeli.

Ben geçtiğimiz sezondan beri söylüyorum. Galatasaray’ın artık gençleşmesi şart. “Papaz” diye tabir edilen, başarıya doymuş, günü idare eden oyuncular gönderilmeli. Bunlar kim diye sorarsanız, ben hep yazıyorum. ama bir kez daha tekrarlayayım:

Lukas Podolski gidiyor. Başta Sneijder, Selçuk İnan, De Jong, Josue, Cavanda, Semih Kaya, Hakan Balta, Chedjou ve Linnes gibi oyuncularla ilişki kesilmeli. Bunların içinde yaşlı olan da başarıya doşmuş da var. Futbolu ile Galatasaray formasını taşı- yamayacak olan da. Yani Galatasaray’da bana göre gönderilmesi gereken en az 9 kişi daha var.

Tabii ki gideceklerin yeri genç, geleceği parlak oyuncularla doldurulmalı. Igor Tudor’un ve yönetimin çantasında sanırım böyle isimler vardır. Bu isimlerle temasa derhal geçilip sezon öncesi ön anlaşmalar yapılmalı. Galatasaray’ı en çok zorlayacak mevki bana göre santrfor. Bu mevkiye çok kaliteli,

Galatasaray’ı hem Avrupa’daki hem Türkiye’deki mücadelelerde taşıyabilecek bir golcü alınmalı. Galatasaray bu gençleştirmeyi gerçekleştirir, kaliteli bir de golcü alırsa, önündeki 3-4 sezonu kurtarır. Ben böyle düşünüyorum.

Gelelim Sneijder konusuna. Hollandalı oyuncu kendi ülkesinde başka, Türkiye’de başka konuşuyor. Türkiye’de “Galatasaray’da mutluyum, gitmem” diyor, Hollanda’da, ABD takımlarıyla flörtte olduğu ortaya çıkıyor.

B.Münihli Arjen Robben, açık seçik “Milli Takım hocasını Sneijder’la birlikte seçelim” diyerek, Hollandalılar’ın hoca tercihlerinde bulunduğunu gözler önü- ne serdi. Böylece Riekerink’in kesin olarak Sneijder tarafından Galatasaray’a getirildiği ve çalışmaları da ayarladığı ortaya çıktı. Hollandalı, gor Tudor’un gelmesinden rahatsız. Çünkü şimdi Sarı-Kırmızılı kulüpte istediği gibi at koşturamıyor. Antrenmanlar ağırlaştı, beyimiz de yoruluyor. Benim geçen sezondan beri ‘Alıcısı varsa Sneijder’ı tutmayın satın’ demem ondan. Faydasından çok zararı var. Aynı şekilde yana geriye oynayıp idare eden Selçuk da öyle. Neyse bundan sonrası yönetimin ve Teknik Direktör Tudor’un bileceği iş.