Galatasaray’da kim gol atacak?

Galatasaray, Tudor Hoca ile ilk değişikliğini taktik sistemle yaptı. Sarı-Kırmızılı takım yeni hocasıyla evindeki ilk sınavda sahaya 3-4-2-1 düzeninde çıktı. Geride Semih, Hakan, Chedjou... Orta solda Carole, sağda Yasin, merkezde ise De Jong ve Selçuk. Onların önünde Sneijder ve Bruma. Gol umudu olarak da en önde Podolski.

Galatasaraylı futbolcular saha ve seyirci avantajıyla maça coşkulu ve istekli başladı. Tudor hoca 7 günde Sarı-Kırmızılı takımda taktik anlamda özellikle savunmada olumlu değişiklikler yapmış. Özellikle de Galatasaray’ın duran toplardaki zaafını alan savunmasından, alan ve adam paylaşımı ve adam adamada etkin yakınlıkla çözmüş.

 Galatasaray ve Beşiktaş, ligde pas oyununda en çok topa sahip olan 2 takım. Galatasaray ileride yine etkili pozisyonlar bulamadı ama Beşiktaş’a da ilk devrede gol pozisyonu vermedi.

Maçta ilk yarı Atınç’ın, Yasin’e yaptığı açık penaltıyı hakem Bülent Yıldırım es geçti. 2. yarının başında Talisca’nın kullandığı serbest vuruşta top Bruma’ya çarpıp yön değiştirince Muslera çaresiz kaldı. Bu golle Beşiktaş 1-0 öne geçti.

Galatasaray’ın tek yaptığı iş top Beşiktaş’a geçtiğinde takım olarak topun arkasına geçiyorlar. Ama madahale yerine gölge markajı yapıyorlar.

Hücumda golü kim atacak merak ediyorum. Bir de Galatasaray topu rakibin ceza alanına bir türlü etkili şekilde taşıyamıyor. Taşısalar da topu kaleye atacak Galatasaraylı yok.. Bu Galatasaray nasıl gol atar? Biraz Yasin, biraz Bruma tehlike yaratan isimler, gerisi etkisiz.

Galatasaray’ın oyunculara dayalı düzeniyle buraya gelmesi bile büyük şans. 70 dakika antrenmanla, kendi oynadıkları maçın analizine bile kendileri dayanamazken, milyon dolarları alıp çalış- maktan kaçarken, bu seyirci size niye katlansın? Niye cebindeki ekmek parasını bilete verip size desteğe gelsin! Ha unutmadan bu takım buraya forması ve seyircisiyle geldi beyler.