Galatasaray’ı geçen Beşiktaş’a tebrikler

Beşiktaş hiç baskı görmeden, fazla da baskı yapmadan 8’inci dakikaya 2-0 önde girdi. Zaten seyirci baskısı olmayan maçta bir de skor rahatlığı gelince Beşiktaşlı futbolcular üstün bir futbol oynadılar. Zaman zaman Akhisar toparlanır gibi oldu ama kısa sürdü. Mustafa Pektemek gol dışında rakibe yaptığı baskıyla da takımına faydalı oldu. Kafasına aldığı darbe ile maçı 8 dikişle kapattı. Burun ve omuz bölgesine de iki kez darbe aldı. Başı kanadığı için 3 kez forma değişti..Böyle özverili oyunculara ayrı bir tebrik göndermek lazım..

Holosko ilk yarıda savunmasına yaptığı yardımı asıl görevi olan hücumda fazla yapamadı. Atiba, Oğuzhan, Veli ve Olcay ile orta saha ve ileri uç organizasyonunu başarı ile yaptılar. Ancak 2-0 önde olmasına rağmen ilk yarıyı telaş içerisinde bitirmeye çalışan tarafın Beşiktaş olması ilginçti.

İkinci yarı kendi halinde maç bitince de skora bakarız modunda geçti. Daha derli toplu oynayan, gol pozisyonlarına giren taraf Beşiktaş’tı. Ligin iyi takımlarından olan Akhisarspor o kadar boşladı ki maçı Beşiktaşlı futbolcular girdikleri pozisyonları değerlendirseler çok farklı olacaktı. Atiba farkı üçe çıkarınca artık Beşiktaş moral olarak zirve yaptı ama maç aheste aheste oynanmaya devam etti. Bu yarıda Holosko iyice oyundan düştü. Olcan da gezinmeye başlayınca Biliç bu oyuncunun yerine İsmail’i oyuna soktu.

Beşiktaş aldığı 3 puanla Galatasaray’ı gerisine alıp lig ikinciliğine oturdu. Galatasaray’ın kadrosuna baktığımızda Beşiktaş’ın büyük iş başardığıno söyleyebiliriz.

Taraftarsız maç futbolcuya zevk vermiyor ama onlar da olunca sıkıntı doğuyor. Mutlaka bunun ortasını bulmak gerek.

Ne kadar şu iyi, bu iyi  diye yazarsam, yazayım Beşiktaş, Beşiktaş gibi asla değil. Bu futbol ne bugün ne de gelecek seneler şampiyonluğu getirmez.

Beşiktaş’ta Atiba’nın dışındaki yabancı futbolcuları görünce ne kadar da Trabzonspor’a benziyor diye aklımdan geçirdim. Dünyanın parasını ver sonra da takımın yükünü yine Türk futbolcular çeksin. Fuzuli verilen paraların iki takımı da ne hale getirdiğini görüyoruz. Yöneticilerin biraz dikkatli olmalarını tavsiye ederim.