Galatasaray’ın aslanı Onyekuru

Türkiye Kupası’nda yarı final rövanş maçı. Skor olarak istediğini alan finale çıkacak, ama sahaya bakıyorsunuz futbol yok, gerginlik var. Hem de o kadar gereksiz ki...

İki takım futbolcuları birbirlerini kışkırtmak için fırsat kolluyor. Çok yazık. İlk yarıya baktığınızda Galatasaray, rakibi Malatya’nın baskısını golle kırdı. Onyekuru’nun hazırladığı pozisyonda Linnes ağları havalandırdı. Ev sahibi ekipte ayakta kalan isimlerden olan Kamara’nın gollük vuruşlarında Muslera devleşti. Aleksic’in vuruşunu da unutmayalım. 

Maç karşılıklı ataklarla geçerken yine sahneye Onyekuru çıktı. Bu futbolcunun kaptığı topla başlayan pozisyonda Diagne’nin pasını Ndiaye aktardı, Feghouli doksana gönderdi. Müthiş bir goldü. 

İlk yarının uzatma dakikalarında Luyindama’nın hava topunda elle teması penaltıydı. Aleksic kaleci Muslera’yı terse yatırırken, Yeni Malatyaspor’u da umutlandırdı. 

İkinci yarıya Galatasaray dirençli başladı. Rakibin baskı kurmasına izin vermedi, tecrübesiyle oyunu Malatya sahasına yıktı. Orta saha üstünlüğünü ele geçiren Cim-Bom inisiyatifi eline aldı, maçı istediği gibi yönlendirdi. 

Kaleci Farnolle’nin degajında Galatasaray orta sahası topu uzun pasla Onyekuru ile buluşturdu. İlk iki golün mimarı olan yıldız futbolcu kaleciyi de çalımlayıp Malatya’nın fişini çekti. Bu golde ilginç olan topu çıkarmaya çalışan üç Malatyalı futbolcunun da filelere takılmasıydı. Onyekuru ardından Feghouli’nin pasında 4-1’i buldu. Bir gol de Mitroglou’dan geldi ve Cim-Bom hak ederek finale çıktı ama en büyük alkış Onyekuru’nundu.