Galatasaray’ın Başkent’te işi zor

Galatasaray’da hedef bu sezon ligde mutlak şampiyonluk. Bunu ben değil, başkanından teknik direktörüne herkes söylüyor. Öyleyse Galatasaray’ın her maça galibiyet için çıkması, kazanamadığı takdirde de yenilmemesi gerekiyor.

Sarı-Kırmızılılar’da sezon başından bu yana geçen 6 haftada işler iyi gitti. Galatasaray şu anda yenilgisiz 14 puanla üçüncü sırada. Lider Başakşehir’in de hemen 2 puan gerisinde. Süper Lig ile Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele eden Galatasaray’ın milli aradan sonra Ekim ayı içinde 3’ü Süper Lig, 1’i kupa olmak üzere 4 maçı var. Sarı-Kırmızılılar 13 gün içinde 4 karşılaşmaya çıkacak. Yani bu takım yaklaşık her 3 günde bir maç oynayacak.

Galatasaray milli arayı iyi değerlendirdi mi? İşte bu sorunun cevabı Ankara’da ortaya çıkacak. Sneijder, Eren Derdiyok, Hakan Balta milli takımlarda sakatlandı. Serdar Aziz, Sigthorsson zaten sakattı. Nigel de Jong ise fiziksel olarak henüz istenilen kıvamda değil. Bunu hocası Riekerink de açıkça söyledi. Dün antrenmandan gelen haberler görünüşte iç açıcıydı. Sadece Sneijder ve Sigthorsson’un sakat olduğu diğerlerinin takımla birlikte çalıştığı açıklandı. Sneijder, Hakan Balta ve Eren Derdiyok Galatasaray 11’inin bel kemikleri. Sneijder kesin olarak yok. Sakatlıktan yeni çıkan Hakan Balta ile Eren Derdiyok’un ise oynarlarsa maçtaki katkılarının ne olacağı meçhul.

Şimdi Galatasaray’ın önünde cumartesi günü Gençlerbirliği ile deplasmanda oynayacağı çok önemli bir mücadele var. İbrahim Üzülmez’in Gençlerbirliği ligin sert takımlarından biri. Sneijder’ın bu maçtaki yokluğu büyük handikap.  Teknik direktör Jan Olde Riekerink’in işi çok zor. Nasıl bir hamle yapıp açıkları kapatacak, merakla bekliyorum.

Sarı-Kırmızılılar’ın Ankara’dan puansız dönmesi bütün planları alt-üst edebilir.

Gelelim, Riva ve Florya’nın satılma meselesine... Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ikisinin de satılmasından yana. Riva’nın satılmasına”evet” ancak Florya’ya “hayır” diyorum. Florya ağızlarda çok dolaşıyor, demek ki kararlarını vermişler (!)