Galatasaray’ın onur mücadelesi

Galatasaray bu sezon taraftarını çok üzdü. Bir önceki sezonu üç kupayla tamamlayan, 4. yıldızı göğsüne takan Galatasaray’ın Avrupa’ya havlu atması, ligde ezeli rakiplerinin çok gerisine düşmesi, Dursun Özbek başkanlığındaki yönetiminin yanlış politikalarının sonucudur. Bütün bunlardan sonra üzerine bir de UEFA’dan gelen ceza, bugünkü acı reçeteyi ortaya çıkardı.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükselmeyi başardı. Cezasını bir sezonla sonlandırabilmesi için kupayı mutlaka müzesine götürmesi gerek. Ligde ise tabelada olması lazım ki, bu da şu an pek mümkün görünmüyor.

Galatasaray pazar günü ligde Beşiktaş derbisine çıkacak. Rakibi lider ve şampiyonluk kovalıyor. Beşiktaş ayağa isabetli pas yapan, süratli top çeviren ve hızla rakip kaleye giden bir takım. Mario Gomez gibi süper bir golcüye, Quaresma, Sosa, Oğuzhan gibi de oyunu her an döndürecek teknik ayaklara sahipler. Galatasaray ise bu sezon oynadığı futbolla Beşiktaş’ın bırakın yanını, uzağından bile geçemeyecek halde. Bunu Çaykur Rizespor ile 0-0 biten rövanş maçında da gördük. Galatasaray’ın savunması bir felaket. Kimi koyarlasa koysunlar, iki beki geçmeyeni dövüyorlar. Eğer Cim-Bom, Rizespor maçındaki gibi futbol oynarsa vay haline.

Şimdi diyeceksiniz ki, derbilerin havası başkadır, kesin favorisi olmaz. Tamam ben de öyle düşünürek diyorum ki; Beşiktaş maçı Galatasaray’ın onur mücadelesidir. Evet, sosyal medyada, spor kamuoyunda bir çok dedikodu üretiliyor. Bunlara verilecek en güzel cevap sahadadır. Üstelik Galatasaray kendi mabedinde oynayacak. Sezonun ilk yarısında Beşiktaş’a 2-1 yenilen Galatasaray’ın hem rövanşı alması, hem dedikodulara en güzel cevabı vermesi, hem de beşincilik iddiasını az da olsa sürdürebilmesi için derbiyi kazanması lazım. Bunu da yapacak olan futbolcular.

Öyleyse; haydi çocuklar, kapasitenizin üzerine çıkma zamanıdır. Bu sizin için bir şanstır. Beşiktaş derbisini kazanmak size ve taraftara 26 Mayıs’ta Antalya’da oynanacak Türkiye Kupası öncesi büyük moral kazandıracaktır.