Garantili konuk...

Çarkıfelek dün akşam Star Tv’de ekranlara geri döndü. Eskimeyen bir format bu. Diğer yandan dünya üzerindeki herhangi bir Çarkıfelek’in Türkiye’deki formatla eş değer olması mümkün değil zira programın sunucusu Mehmet Ali Erbil.

Hangi programı sunarsa sunsun, son derece baskın bir ekran karakteridir Mehmet Ali Erbil ve mutlaka yayına kendi damgasını vurur.

Kamera arkasında bu sektörde üst düzey yöneticilik yapmış isimler olduğunu da biliyorum ama bu yazının konusu bunlar değil. İlk bölümde Nilgün Belgün’ü de konuk etti Çarkıfelek.

Nilgün Belgün için bir sürü programın değişmez ilk yayın konuğu desem hata yapmış olmam.

Kahkahalı ve tempolu bir program için garantili konuk kategorisi diye bir sınıflandırma yapılsa listede yer alacak az sayıdaki isimden biridir Nilgün Belgün. Akıllarda kalsın istedim...

Osmanlı Cumhuriyeti, Kahpe Bizans 

Sümer Tilmaç Cuma gecesi hayatını kaybetti, Pazar günü son yolculuğuna uğurlandı.

Televizyonculuk biraz da sürat işidir ya, acaba bir kanal çıkar da Osmanlı Cumhuriyeti’ni yayınlar mı diye merakla bekledim. Göremedim, biraz şaşırdım biraz da üzüldüm. 

Tamam bir filmi hemen yayınlamak kolay değildir, gösterim hakkı meselesinin çözülmesi gerekir ama Sümer Tilmaç söz konusu olduğunda Maskeli Beşler ya da Kahpe Bizans alternatifleri de vardı. Reyting kavgası içinde gözden kaçtı ya da risk alınmadı desem bu da yetmez.

Kamuoyunda her duyanın “vah vah” dediği bir ölümün ardından seyircinin duygusal izleme tepkisi de gündeme gelebilirdi. Tahminen cumartesi-pazar rehaveti söz konusu oldu biraz da...

Reytinglerde dikkat çekenler

Pazar gününün reyting tablosunda dikkatimi çeken iki nokta oldu. Birincisi TV 8’in durumu. TV 8 sadece Survivor’ı değil bir sürü işi ilk 100’e sokuyor artık. Durduk yerde olmadı bu gelişme.

Survivor sadece kendi yayın saatinde birincilik getirmesinin yanında diğer saatlere de fayda sağlamaya başladı ve kanalın genel seyirci sayısını yukarı taşıdı. Bir diğer nokta Planet Çocuk’taki istikrarlı yükseliş. Süper Köpek Kripto ilk 100’de kendine yer buldu. 

Bir kanal için çok kısa sayılabilecek bir sürede Planet Çocuk bambaşka bir kanal haline geldi.

İzlemeye devam...