Garson, Gezi ve FETO

Aydın Doğan’ın garsonu,‘bayram değil seyran değil’ dedirtecek türden bir yazı yazmış..

“... Güya Fetullah Gezi’ye destek çıkmış, güya Fetullah Gezi’nin arkasında durmuş. Yalanın daniskası bu...” diyor.. Bu mealde bir yazının iki nedeni olabilir..

1) Gezi, bir terör örgütü organizasyonu değil, kendi ruhu olan spontane bir gençlik hareketiydi..

2) Fetullah iyi bir adamdır, Gezi gibi bir faşist kalkışmaya destek olmamıştır..

Yani birinci şıksa eğer garsonun yazı nedeni, buz gibi Gezi’yi aklamaya dönük bir yazı yazmış demektir.. Eğer ikinci şıksa, o vakit açıkça Fetullah’ı temize çıkarmaya çalışıyor diye anlayacağız..

Hangisi Garson?.. Seç birini.. Suçüstü yakalandın..

Sen kararını verene kadar ben okura iki satır hatırlatma yapayım..

Bu garson, teknede patronunun viskisini doldururken gezi kalkışması sürecinde, tamamı alevi 7 çocuk öldürüldü.. Özellikle alevi nüfusun yoğun olduğu semtlerde bilerek ve isteyerek siviller hedef alındı.. Gezi’yi organize eden yapı, ülkenin, bir ‘semt işgali’nden bir ‘sivil savaş’a evrilmesinin tohumlarını atıyordu.. Ve bu organizasyonun ana gövdesiydi garsonun Fetullah’ı.. Taksim’de onlarca canlı şahidi var ki, copu kaldırıp kaldırıp indirirken “bunu bize Tayyip emretti” diyen polis memurları kitle üzerinde nasıl bir psikolojiye yol açtıklarını biliyordu elbette.. “Türkiye iç savaş cehennemini yaşamadan düze çıkamaz” diyen FETÖ’nün teorisyeni Mehmet Altan içeride şu anda.. Ve 15 Temmuz soruşturmasını yürüten savcıların ellerindeki bulgular hep aynı sonuca çıkıyor.. “Memlekette iç savaş çıkarmaya çalışılmış”.. Garson bu dosyanın kapağını neden araladı bilemem.. Çıkar elbet kokusu yakında..                                                                            

                           CHP kendi girsin AB’ye

CHP’nin son zeka ürünü teklifini duymuşsunuzdur..“.. AB ile ilişkiler dondurulacaksa, İzmir ayrılsın tek başına girsin AB’ye...” diyorlar... CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit yaptı açıklamayı.. Evvelâ şaka zannettim.. Baktım ciddiler.. “Exİzmir” diye kampanya ismi bile belirlemişler.. Ya hu CHP değil miydi, ‘başkanlık bölünme getirir’ diye itiraz eden.. E bölünmeyi siz istiyorsunuz ya muhteremler.. Bunlar pasta dilimler gibi dilimlemişler çoktan memleketi.. Federalizm bunların ayrılık teklifinin yanında gözyaşları içinde kalır.. Başka nereyi nereye katalım sevgili CHP’liler?.. Değerli dostlar, bakmayın zaman zaman çeşitli vesilelerle İzmir eleştirisi yaptığımıza.. Bu topraklar, Hakkari’den Edirne’ye 770 bin kilometrekarede tek vatandır.. Yanlışlıkla CHP’nin eline yetki geçse ne yapacağını gördünüz mü?.. Bunların zihniyeti bu. Her gün ‘üniter devlet’ masalları anlattıklarına bakmayın. Arkadaşlar, İzmir’i bırakın kalsın vatan topraklarında.. Çok istiyorsanız CHP’yi yollayın AB’ye.. Hatta CHP bu söylemi sahip

lenmeyecekse, Ali Yiğit denilen bu arkadaşı soksun AB’ye tek başına.. ExAli..

                         Geçmiş olsun   

Can Dündar’ın Almanya Sarayı’ndaki ezik-büzük hallerini görünce aklıma o klasikleşen Yeşilçam senaryoları geldi.. Hani genç kız, alnının teriyle helâlinden kapıcılık yapıp kendisini okutan annesinden utanır sonra da üst katta oturan zengin züppeye bekaretini kaptırır ya.. O hesap. Geçmiş olsun Can..

                         Büyük ayıp

Rahşan Ecevit, KKTC resepsiyonundan ayrılırken, güvenlik nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın bineceği asansöre alınmamış.. Eminim sayın komutan bilseydi, buna asla izin vermezdi. Bazen bu koruma-güvenlik
önlemleri, sabrı taşırır hale gelebiliyor.