Gazlı ceza

Galatasaray kulübü, Gaziantep deplasmanında bazı taraftarlarının sahte biletle stada girme eylemi ve sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle disipline sevk edildi.

PFDK'nın amacı her zaman olduğu gibi yine adaleti sağlamak! İşleri bu kurul kendini, "Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, profesyonel futbol faaliyetlerinde bulunan kulüp, futbolcu, teknik direktör, antrenör, yönetici, müsabaka görevlileri ve profesyonel futbolda görevli diğer kişilerin fiillerinden doğan disiplin ihlallerini karara bağlar"

Futbolun adalet makamı bu zamana kadar olan adaletini zaten biliyoruz da kendilerine benim bir kaç sorum var.

1-Gaziantepspor kulübü Galatasaray taraftarlarına hasılat rekoru kıracak düzeyde bilet satmış mıdır? Gelin arkadaşlar misafirim olun demiş midir?

Demiştir birde öyle mutlu olmuştur ki kasasına tarihi bir hasılat koyduğu için. Haberler yaptırmıştır büyük yönetim başarılarından bahsedilmiştir. Yani Galatasaray taraftarına bilet satıp mutlu oldunuz kendinizi başarılı ilan ettiniz. Biletleri satıp Galatasaray kulübü mü parayı kasasına koydu. Gaziantepspor yönetimi koydu.

2-Gaziantepspor kulübü parasını alıp biletini sattığı taraftarı stada almış mıdır?

İşte burada bir duralım parasını veren Galatasaray taraftarı maça girebildi mi? Giremedi. Parasını verdi parayı kasasına indiren Gaziantep yönetimi davet ettiği binlerin stada giriş organizasyonunu yapamadığı için Galatasaray taraftarı elinde bileti ile dışarıda kaldı. Bu durumdan Galatasaray kulübü mü sorumlu? Yoksa paraları alıp yapamadıkları organizasyondan dolayı Galatasaray taraftarını mağdur eden Gaziantepspor yönetimi mi?

3-Eğer gerçekten sahte bilet varsa bu biletlerin sorumluluğunu kimler taşımalıdır?

Gaziantepspor ile Galatasaray bir maç yapıyor bilet satış sorumluluğu ev sahibi takımda ve ortada sahte bilet olduğu iddiası var. Hatta bütün olaylar bu sahte biletlerden çıkıyor. Peki sahte biletleri Galatasaray mı sattı? Peki bu sahte biletler iddia edildiği gibi varsa stadın etrafında bu biletler satılırken yada basılırken Gaziantepspor yönetimi ve Gaziantep emniyeti bunun önlemini niye almamıştır? Sahte biletin sorumluluğu ne zamandan bu yana misafir takıma bırakılmıştır.

4-Galatasaray taraftarı parasını verip aldığı biletin hesabını sorma hakkına sahip midir?

"Parasını verdim biletimi aldım maça giremiyorum" diyerek hakkını arayan Galatasaray taraftarına Emniyet yada Gaziantep yönetimi bir şikayet masası oluşturup yardımcı oldu mu?

Tabiki hayır.

Hakkını arayan resmen dolandırılan Galatasaray taraftarına, "Çok konuşuyorsunuz" diyerek biber gazı sıkıp üzerine fiziki baskı da bulunulmuştur.

Yani hem para vereceksin hemde parasını ödediğin hizmeti satın alamayacaksın hemde üzerine biber gazını yiyeceksin hatta darp edileceksin. Bunda da suçlu Galatasaray kulubü bileti satıp taraftarı almayan Gaziantepspor yönetimi değil öyle mi?

5-Galatasaray taraftarı sahanın içerisine zor kullanarak olay çıkartmak için girmiştir?

Galatasaray taraftarı parasını verip giremediği için isyan ederken stadın içerisinde bulunan Galatasaray taraftarları da dışarıdaki arkadaşlarına hak aradıkları için sıkılan biber gazının mağduru olup çoluk çocuk boğulma tehlikesi atlatmış bu durumların oluşmasına sebep olan Gaziantepspor yönetimi güvenlik şirketi aracılığı ile belki de organizasyonun tek doğru hareketini yaparak taraftarları sahanın içine alıp rahatlamalarını sağlamıştır. Galatasaray taraftarı zorla sahanın içerisine girmemiş sahaya girip adam bıçaklamamış, elinde jopla kimsenin burnunu kırmamıştır. Tribünde kalıp boğulanacağına sahanın içerisine girmiş ve nefes almak istemiştir. Ne zaman bu yana Türkiye'de niye boğulmadın niye nefes aldın diye insanlara ceza verilmektedir. Yine sahanın içerisine taraftarları Galatasaray kulübü mü almıştır? Kamil Ocak Stadı'nın yönetimi ne zamandan bu yana Galatasaray kulübünün sorumluluğu altındandır?

6-Gaziantepspor yönetimi resmi internet sitesinden Galatasaray taraftarına neden çağrıda bulundu?

Gaziantepspor yönetimi Galatasaray taraftarına yönelik resmi açıklama da bulunarak, "Maça giremediğiniz biletinizi getirin size paranızı geri verelim" diye açık bir çağrıda bulundu. Yani Gaziantepspor yönetimi başka bir açıdan, "Ben hatalıyım sizin paranızı aldım ama maça girmenizi sağlayamadım. Mağduriyetinizi sonlandırmak istiyorum" dedi. Ortada bir mağdur varsa o da Galatasaray taraftarıdır demek için bu açıklama bile yeterlidir.

SONUÇ

Galatasaray kulübünün taraftarlarına gelin sizi ağırlayacağız diyen Gaziantepspor yönetimi binlerce taraftarı sahte bilet organizasyonunu önleyemeyerek stada giriş organizasyonunu düzgün bir şekilde yönetemeyerek mağdur etmiştir. Bu mağduriyetini dile getirmeye çalışan Galatasaray taraftarı sahte bilet organizasyonunun istihbaratını alamayan ve bu organizasyonu stat kapısında önleyemeyen Gaziantep emniyeti tarafından biber gazlı müdahale ile karşılaşmış stadın dışındaki taraftar parasıyla resmen eziyet çekerken stadın içindeki taraftarda boğulma tehlikesi atlatmış sahanın içerisine resmi görevliler nezaretinde alınarak ancak normal bir nefes alabilmeleri sağlanmıştır.

Bileti satıp taraftarları stada almayan, GAZİANTEPSPOR KULÜBÜ

Sahte bilet organizasyonunun istihbaratını alıp yapılmasını ve satılmasını engelleyemeyen GAZİANTEP EMNİYETİ

Parasını verdiği maça girmek istediği için hakkını arayan taraftara biber gazı ile müdahale ederek boğulma tehlikesi yaşatan halkın can güvenliğini tehlikeye atan GAZİANTEP EMNİYETİ

PFDK'ya sevk edilen hakkında resmi ceza soruşturması başlatılan GALATASARAY KULÜBÜ

Eğer bu soruşturmanın sonunda Galatasaray Kulübüne saha kapatma cezası verilirse bunun tek karşılığı vardır o da Bu ceza GAZLA verilmiştir

Unutmadan, TFF resmi internet sitesinde aynen şöyle der:

"Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararlarında bağımsızdır."