Her darbe sonrasýnda CHP’nin desteði tartýþýlýr; hele de 27 Mayýs’a! Acaba CHP 27 Mayýs’a destek vermiþ midir? Menderes, Zorlu ve Polatkan’ýn idamlarýna karþý çýkmýþ mýdýr? Doðrusunu isterseniz, 27 Mayýs öncesinde ve de sonrasýnda geliþen olaylar CHP’nin, 27 Mayýs’a açýkça olmasa da profesyonelce destek verdiðini gösterir. Salt 27 Mayýs deðil, 12 Mart, 28 Þubat, 27 Nisan darbe ve muhtýralarýnda da CHP fiilen ya da dolaylý biçimde desteðini esirgememiþtir. Çünkü CHP kendisini devletin ayrýlmaz, kopmaz ve de koparýlamaz bir parçasý olarak görür! Ýktidara milletin desteðiyle gelemediðinden, sandýktan çýkan partilerle demokratik yöntemlere baþvurarak mücadele etmeyi de sür-git yüzüne gözüne bulaþtýrdýðýndan ve devletin partisi olduðundan devletin ordusunca yapýlan darbelere doðal olarak destek verir. Bugün, devletin ordusu tam anlamýyla milletin de ordusu olunca, CHP’deki kimi iktidar aþýklarý, içinden CHP çýkmadýðý için sandýða zerre kadar güvenmediðinden PKK’dan, PYD’den, HDP’den, ABD’den, Rusya’dan, AB’den, NATO’dan, Der Spigel’den, BBC Türkçe Servisinden, NY Times’dan tutun Ak Parti ve CB Erdoðan’a kim karþýysa onunla kol kola girmeye hazýrdýr. Varsýn milletin yüzde 50’si AK Parti’ye oy versin, varsýn millet yüzde
52’yle Tayyip Beyi CB seçsin... Kimin umurunda! “Milletin umurunda” diyorsanýz CHP’nin yanýtý hazýr: “Millet benim umurumda deðil ki!”
27 Mayýs darbesi sonrasýnda yayýnlanan kitaplarda sýk sýk General Orhan Erkanlý’yla yapýlan bir söyleþiyle karþýlaþýrsýnýz. Orhan Paþa darbenin Ýstanbul ayaðýný yönetmiþti. Ardýndan da Milli Birlik Komitesinin Genel Sekreterliðini yapmýþtý:
Soru: Ýnönü TBMM’de “þartlar tamam olursa ihtilal meþru olur” demiþti. Bu sözün sizin üzerinizde nasýl bir etkisi oldu?
Orhan Erkanlý: Ýnönü bizim için çok önemli bir isimdi. Sözleri bizi derinden etkiliyordu. Bu konuþmasýysa bizim için büyük destek oldu.
Darbeyi gerçekleþtiren subaylar bir tek CHP’liye dokunmadýklarý gibi sonrasýnda yapýlan ilk seçimi CHP kazansýn diye gizli açýk propaganda yaptýklarýný bilmeyen yoktur. Ancak CHP tek baþýna iktidar olamaz; oylarý yüzde 36’da kalýr; AP’de yüzde 34 alýr. Asker alelacele bir açýklama yapar: “Seçimi AP kazanmadý. CHP kazanamadý. Öyleyse Silahlý Kuvvetler kazandý!”
Süleyman Demirel’in 2 Aralýk 1972’de dönemin ABD Büyükelçisi ile yaptýðý görüþmede CHP için söyledikleri ilginçtir. “Geçmiþte bir devlet partisi olan, 1923-1950 arasýnda Türkiye’yi tek parti olarak yöneten CHP’nin þimdi kendisini Türk seçmenine Adalet Parti’nin demokratik bir alternatifi olarak sunup sunamayacaðýnýn görüleceði bir süreçteyiz. CHP geçmiþte kendini hep seçkinci kurumlarla bir tutmuþtur. Bu kurumlar arasýnda ordu vardýr, mahkemeler, devlet kuruluþlarý, üniversiteler ve entelijensiya tabakasý vardýr!”
Demirel’in sözleri çok çarpýcý! Demirel’in saydýðý kurumlar, ordu dýþýnda, bugün AK Parti’nin karþýsýnda saf tutmuþ, dinsel motiflerle bezendiðini öne sürdükleri Ýstiklal Marþý’ný deðil 10. Yýl marþýný bir avaza söylemekte. Ýlginç!
“Darbelerin açtýðý yaralar savaþlarýn açtýðý yaralardan daha büyük, daha derindir.” (Murat Erdin- CHP Nasýl Kazanýr sayfa 23) Çünkü savaþlarda halk bir bütündür; darbelerdeyse ikiye bölünür. Darbeler, muhtýralar halkýn iradesine ipotek koymaktýr. Darbeciler vatan millet diye naralansa da sýk sýk, darbeler millete karþý yapýlýr!
CHP’nin Kemal Kýlýçdaroðlu genel baþkanlýðýnda devletin deðil halkýn partisi olacaðýna inanan, aklý baþýnda kimse kalmamýþtýr bugün. CHP dün olduðunca bugün de millete deðil PYD’ye, Anayasa Mahkemesi’ne, devletin kimi kuruluþlarýna, kimi üniversite öðrencilerine, ABD’den Putin’e ve de AB’ye sýrtýný dayayarak AK Parti’yi alaþaðý etmenin, Tayyip Bey’i CB’lýðýndan indirmenin hesabýný yapmakta. Millet mi dediniz? Sandýk, demokrasi diye mi mýrýldandýnýz? Geç bunlarý anam babam, geç bunlarý...