Gece programları

Gece programları derken futbolcuların gece çapkınlık kaçamaklarını kastetmiyorum; eskiden, Varol Ürkmez, Şükrü Ersoy gibi isimler hep ünlü sinema oyuncuları, mesela Fatma Girik, Sevda Ferdağ ile birlikte anılırlardı.

Son zamanlarda böyle şirin futbolcuların sayısı, muhtemelen çok sert rekabetin bir sonucu, çok azaldı.

Ancak Sergen gibi büyük yetenekler top oynarken böyle şeyler yaptılar ama ülke futbolü bundan çok şey kaybetti.

Gece programından muradım, gece geç saatlerde, mesela Beyaz TV’de, KanalTürk’de izlediğimiz futbol yorum programları.

Ancak bu gece programlarında konuşulanlar, Varol Ürkmez’in, Şükrü Ersoy’un hikayeleri kadar şirin değiller, bırakın şirinliği, korku filmlerine benziyorlar.

Türkiye’nin en büyük kulübünün başkanı hakkında konuşulanlar, iddialar, futbolcu simsarlarına, menejer diyemiyorum, ilişkin öne sürülenler, şike iddiaları, gırla gidiyor.

Futbol dünyasına ilişkin haberlerde, bakıyoruz, ekran kavgalarında tecrübeli politikacı, Milli Savunma eski Bakanı Sayın Vecdi Gönül başka şey söylüyor, yine tecrübeli gazeteci Uğur Dündar aynı konuda bambaşka bir şey söylüyor.

Uğur Dündar ile Mehmet Baransu ekranlarda inanılmaz bir söz düellosu yapıyorlar, kavgada bile zor söylenecek sözler havada uçuşuyor; toplumun yakından tanıdığı isimler ortaya çok ciddi iddailar atıyorlar ama bu iddiaların arkası gelmiyor.

Ve bütün bunlar bizim futbol dünyamızın insanları için ve arasında geçiyor.

Böyle futbol olmaz, oynanmaz, böyle büyük kulüplerden hayır gelmez.

Türkiye futbolunun mutlaka ve ivedilikle temizlenmesi gerekiyor; Pandora’nın kutusu açıldı, içinden inanılması güç çirkinlikler çıkıyor, inanmayanlar geceleri futbol programlarını izlesinler, ne demek istediğimi anlayacaklardır.

Federasyondan böyle bir girişim beklemiyorum doğrusu ama Spor Bakanlığı’nın bu duruma bir önlem düşünmesi, programlara müdahale değil, futbolun pisliklerine müdahalesi şart.

Geceleri ekranlarda futbol dünyasına ilişkin inanılmaz iddialar ortaya atılıyor, daha erken saatlerde ise maçlar, sanki bu sorunlar Moğolistan futbolu için ortaya atılmış gibi, devam edip gidiyor.

Bakalım ne kadar.