Geçmişe yazık olacak

Beşiktaş yaşadığı özel nedenlerle fazla sporsal başarı beklemediği bir yılda, az olanakla umulanın fazlasını üreterek ligin 25.haftasında dev yatırımlar yapan iki ezeli rakibinin arasında, zirvedeydi... Artık kazandıklarının üstüne koymak zorundaydı. Yoksa bundan sonra yapamayacakları, düne değin başardıklarının çöpe gitmesine neden olabilirdi... Beşiktaş’ın ligin ilk dördü için mücadele ettiği rakipleriyle ve o rakiplerin birbirleriyle birkaç hafta içinde oynayacak olması, bu maçı kazanmasını gerektiriyordu. Bu dönemde puan kazanan takım çok büyük avantaj yakalayacaktı. Kasımpaşa dün önemli bir adım attı.

Aybaba daha bir hafta önce kadro sıkıntısı çekerken, sakatlarının iyileşmesi ile lig başından bu yana en zengin kulübe ile sahaya çıktı. Bu yüzden her hamlesi oyuna katkı yaptı. Ne var ki oyun zenginliği kazanılamadı. Gol şansı yanında değildi.

Kasımpaşa, kısa zamanda gelişmiş, olgun bir takımdı. Ligin en az gol yiyen takımıydı ve en kolay ve çok gol yiyen bir rakiple oynamaktaydı. Oyun aklı yerindeydi Kasımpaşa’nın. Beşiktaş’ın iyi savunma yapmayı bilmediğini, sol tarafını boş bıraktığını, değerlendirerek oynadı. Hücumlara sallanarak değil, hızla, az pasla çıktı.  Aralara top atıp, adam kaçırdı. Uyuyan BJK savunmasına karşı uyanıkça davranıp goller buldu.

Beşiktaş çok pasla, ağırkanlı gitti ileri. Rakibinin yerleşmesine fırsat tanıdı. Ve de geri ağırkanlı döndü. Kontralar yemesinin nedeni buydu. Aybaba soldaki büyük sorunu çözmek için gene Emre’yi çıkarıp, Ersan’ı sola kaydırdı, Toraman’ı geri çekti, ortaya Necip’i aldı. Ancak sorun biraz adamda idi, ama çoğunlukla takımın oyun yapısındaydı. Aslında bunu çözmeli. Bir arayış da Holosko’nun yerine 7 haftadır oynamayan Almeida’yı alıp, Niang’ı sağa çekerek yaptı. İkinci yarıdaki Beşiktaş daha girişkendi. Önde bastı. Gol umudu veren bir takım oldu. Ama sıkışık savunmaya hücum etti ve gol için şanssızdı. Almeida ve Fernandes’in vuruşları direklerden döndü, Niang’ın topu İsaksson’u geçti, çizgiden çıkarıldı. Olcay kılpayı İsaksson’a takıldı!  Beşiktaş’ın takımca ve bireysel çok yetersizlikleri vardı. Beşiktaş’ın yapamadığını, istediğini nasıl alacağını bilen Kasımpaşa yaptı.  Değerini bilirse, ligde daha çok şey kazanır.