Ülkemizde 4 mevsim tatilin uðrak adreslerini içerisinde barýndýran, gerek ulaþým kolaylýðý gerekse tarihsel ve kültürel miraslarý, gezilip görülecek yerleri, eþsiz coðrafyasý, yöresel lezzetleri ve insanýyla dikkatleri üzerine çeken Batý Karadeniz bölgesi mahalle, köy ve ilçeleriyle bütünleþerek turizm þehirleri olma yolunda ilerleyen baþlý baþýna turizm destinasyonu olmuþ bir bölgemiz. Akçakoca’dan Safranbolu’ya Göynük’ten Amasra’ya kadar her yeri ayrý güzel ve gezilmeye görülmeye deðer.
Tam da bu doðrultuda Türkiye’nin ilk bölgesel fuarý olma niteliði taþýyan Batý Karadeniz Turizm Tanýtým ve Ýþbirliði Fuarý, bölge illeri olan Bartýn, Bolu, Çankýrý, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerini kapsamaktadýr. Bölgenin mevcut turizm, ticaret, eðitim potansiyelinin entegre olacaðý bu fuarda, bölgede turizmin canlanmasýna, yeni yatýrýmlarýn bölgeye kazandýrýlmasýna, yöresel gýda ve geleneksel sanatlarýnýn doðrudan tanýtýlmasýna, ulusal ve uluslararasý iþ birliklerine adým atmasýna olanak saðlayacaktýr. Bu fuar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliði tarafýndan onaylý olup 2018 yýlý fuar takviminde yer almaktadýr. 27-30 Haziran 2018 tarihleri arasýnda Yeþilköy-Ýstanbul Fuar Merkezi’nin 9.10 ve 11 hollerinde gerçekleþecektir. 9. ve 10. hollerde partner ülke, bakanlýklar, bölge illerine ait valilikler ve yerel yönetimler, kalkýnma ajanslarý, yerli ve yabancý seyahat acenteleri, turistik tesis iþletmelerinin yaný sýra bölgedeki turizm ve ticaret hacminin büyümesine destek verebilecek kurum ve kuruluþlar yer alacaktýr. 11. holde ise bölgeyi daha fazla tanýtacak yöresel ürünlerle ilgili iþletmeye sahip kuruluþlar yer alacaktýr. Turizm alanýnda turistik alanlarý olmasýna raðmen halen yeterli turist sayýsýný misafir edemeyen Batý Karadeniz bölgesinin kalkýnmasýný, ticaret hacmini büyütmesini, yurt içi ve yurt dýþýndan daha fazla yatýrýmcýya bölgeye tanýtarak yatýrýmlarý arttýrmayý amaçlamaktadýr. BAKAF 2018’de yer alacak partner ülke ve fuara katýlacak yabancý þirketler ile iþ geliþtirme platformlarýnýn da oluþturulmasý hedeflenmektedir.
Topraðýn her karýþýna iþleyen deðerleriyle Batý Karadeniz’in tüm þehirlerinin köklü geleneðinde bir araya gelmesi, tek vücut olmasý amacýyla 27/30 Haziran 2018’de “BAKAF” Batý Karadeniz Fuarý’nda buluþacak.
Yemyeþil ormaný, Erfelek Þelalesi, Ýki Limaný ve Hamsiloz Koyuyla harikalar diyarýndan dünyamýza uzanan bir þehir Sinop, Valla Kanyonu, Türe ve Ilgaz milli parklarýyla dünyanýn nadir çiçeklerine ev sahipliði yapan Karadeniz’in cömert ili Kastamonu...
Göktepe Tabiat Parký’yla yeþili, Demir çelik sanayi ile teknolojiyi içinde barýndýran Türkiye’nin yüz aký Karabük. Plajlarýyla doðallýðý, tek nehir taþýmacýlýðýnýn yapýldýðý akarsuyuyla deðerini yücelten bir þehir Bartýn...
Zengin doðal kaynaklarýyla ve tarihi güzellikleriyle karaelmas diyarý Zonguldak. Sanayi þehri olma yolunda önemli baþarýlara imza atan, doða severlerin her mevsim tercihi olan Düzce, Kaplýcalarýndan þehir insanýna uzanan sýcaklýðý, gölleri ve yaylarýyla eþsiz bir yaþam sunan Bolu, Kaya tuzunun baþkenti, Yarenler diyarý, Ilgaz daðý kadar yüce bir geçmiþe sahip il Çankýrý…
Yine ülkemizin turizmde lokomotifi bir þehir olan Antalya’mýz... Mutfak þefi olmanýn yolunun iyi bir usta olmaktan geçtiði gerçeðini benimsetmek amacýyla sosyal sorumluluk projelerini aktif olarak hayata geçirerek “geçmiþine saygýlý geleceðine umutlu ol” sloganýyla hepsinin gücünün birinin gücünden fazla olduðu felsefesiyle temel amaçlarý insana dair, ustalýða dair, emeðe dair ortak faydalarýný bir çatýda buluþturmak, topluma, meslektaþlarýna, çevreye olan vefa borçlarýný ödemek amacýyla 130 mutfak þefi ve 400 üyesi ile Antalya Gastronomi ve Eðitimciler Birliði (AGEB) Antalya’da kuruldu.
AGEB Baþkaný seçilen Þef Mustafa Erol “Bizler Anadolu yiðitleriyiz, buluþtuðumuz ortak noktamýz Anadolu’nun farklý bölgelerinden gelen, acýlarýný çeken, zorlu yaþam þartlarýndan bugünlere ulaþan mesleki hayatlarýmýzda yaþadýðýmýz zorluklardan ders çýkararak gelecekte bu iþi yapacak meslektaþlarýmýza yardýmcý olmak çaba gayret ve özverisiyle mutfakta ah de vefa prensibiyle en alt kademeden en üst kademeye birbirine duyarlý, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket eden turizm sektörünün paydaþlarýyla bütünleþmiþ toplumsal duyarlýlýðý yaptýðý projelerle ses getirecek, Türkiye’de her geçen gün önemi gün yüzüne çýkan gastronomi gerçeðimizi tüm dünyaya kendi deðerlerimizle ifade etmek ve Türk mutfaðýný hak ettiði yerlere ve deðerlere taþýmak istiyoruz. Bunun için ant içtik ve gümbür gümbür geliyoruz” diyerek duygu ve düþüncelerini ifade etti.
Ülkemiz turizmini farklý konu baþlýklarý ve geliþmeleriyle imkanlar doðrultusunda dur durak tanýmadan siz deðerli okuyucularýmýzla buluþturmaya, turizm sektörünü her yönüyle büyük küçük demeden en ince ayrýntýlarýyla paylaþmaya devam edeceðiz…
Tatil tadýnda kalýn...