Geçmişine saygılı, geleceğine umutlu ol

Ülkemizde 4 mevsim tatilin uğrak adreslerini içerisinde barındıran, gerek ulaşım kolaylığı gerekse tarihsel ve kültürel mirasları, gezilip görülecek yerleri, eşsiz coğrafyası, yöresel lezzetleri ve insanıyla dikkatleri üzerine çeken Batı Karadeniz bölgesi mahalle, köy ve ilçeleriyle bütünleşerek turizm şehirleri olma yolunda ilerleyen başlı başına turizm destinasyonu olmuş bir bölgemiz. Akçakoca’dan Safranbolu’ya Göynük’ten Amasra’ya kadar her yeri ayrı güzel ve gezilmeye görülmeye değer.

Tam da bu doğrultuda Türkiye’nin ilk bölgesel fuarı olma niteliği taşıyan Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İşbirliği Fuarı, bölge illeri olan Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerini kapsamaktadır. Bölgenin mevcut turizm, ticaret, eğitim potansiyelinin entegre olacağı bu fuarda, bölgede turizmin canlanmasına, yeni yatırımların bölgeye kazandırılmasına, yöresel gıda ve geleneksel sanatlarının doğrudan tanıtılmasına, ulusal ve uluslararası iş birliklerine adım atmasına olanak sağlayacaktır. Bu fuar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından onaylı olup 2018 yılı fuar takviminde yer almaktadır. 27-30 Haziran 2018 tarihleri arasında Yeşilköy-İstanbul Fuar Merkezi’nin 9.10 ve 11 hollerinde gerçekleşecektir. 9. ve 10. hollerde partner ülke, bakanlıklar, bölge illerine ait valilikler ve yerel yönetimler, kalkınma ajansları, yerli ve yabancı seyahat acenteleri, turistik tesis işletmelerinin yanı sıra bölgedeki turizm ve ticaret hacminin büyümesine destek verebilecek kurum ve kuruluşlar yer alacaktır. 11. holde ise bölgeyi daha fazla tanıtacak yöresel ürünlerle ilgili işletmeye sahip kuruluşlar yer alacaktır. Turizm alanında turistik alanları olmasına rağmen halen yeterli turist sayısını misafir edemeyen Batı Karadeniz bölgesinin kalkınmasını, ticaret hacmini büyütmesini, yurt içi ve yurt dışından daha fazla yatırımcıya bölgeye tanıtarak yatırımları arttırmayı amaçlamaktadır. BAKAF 2018’de yer alacak partner ülke ve fuara katılacak yabancı şirketler ile iş geliştirme platformlarının da oluşturulması hedeflenmektedir.

Toprağın her karışına işleyen değerleriyle Batı Karadeniz’in tüm şehirlerinin köklü geleneğinde bir araya gelmesi, tek vücut olması amacıyla 27/30 Haziran 2018’de “BAKAF” Batı Karadeniz Fuarı’nda buluşacak.

Yemyeşil ormanı, Erfelek Şelalesi, İki Limanı ve Hamsiloz Koyuyla  harikalar diyarından dünyamıza uzanan bir şehir Sinop, Valla Kanyonu, Türe ve Ilgaz milli parklarıyla dünyanın nadir çiçeklerine ev sahipliği yapan Karadeniz’in cömert ili Kastamonu... 

Göktepe Tabiat Parkı’yla yeşili, Demir çelik sanayi ile teknolojiyi içinde barındıran Türkiye’nin yüz akı Karabük. Plajlarıyla doğallığı, tek nehir taşımacılığının yapıldığı akarsuyuyla değerini yücelten bir şehir Bartın...

Zengin doğal kaynaklarıyla ve tarihi güzellikleriyle karaelmas diyarı Zonguldak. Sanayi şehri olma yolunda önemli başarılara imza atan, doğa severlerin her mevsim  tercihi olan Düzce, Kaplıcalarından şehir insanına uzanan sıcaklığı, gölleri ve yaylarıyla eşsiz bir yaşam sunan Bolu, Kaya tuzunun başkenti, Yarenler diyarı, Ilgaz dağı kadar yüce bir geçmişe sahip il Çankırı…

Yine ülkemizin turizmde lokomotifi bir şehir olan Antalya’mız... Mutfak şefi olmanın yolunun iyi bir usta olmaktan geçtiği gerçeğini benimsetmek amacıyla sosyal sorumluluk projelerini aktif olarak hayata geçirerek “geçmişine saygılı geleceğine umutlu ol” sloganıyla hepsinin gücünün birinin gücünden fazla olduğu felsefesiyle temel amaçları insana dair, ustalığa dair, emeğe dair ortak faydalarını bir çatıda buluşturmak, topluma, meslektaşlarına, çevreye olan vefa borçlarını ödemek amacıyla 130 mutfak şefi ve 400 üyesi ile Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği (AGEB) Antalya’da kuruldu.

AGEB Başkanı seçilen Şef Mustafa Erol “Bizler Anadolu yiğitleriyiz, buluştuğumuz ortak noktamız Anadolu’nun farklı bölgelerinden gelen, acılarını çeken, zorlu yaşam şartlarından bugünlere ulaşan mesleki hayatlarımızda yaşadığımız zorluklardan ders çıkararak gelecekte bu işi yapacak meslektaşlarımıza yardımcı olmak çaba gayret ve özverisiyle mutfakta ah de vefa prensibiyle en alt kademeden en üst kademeye birbirine duyarlı, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket eden turizm sektörünün paydaşlarıyla bütünleşmiş toplumsal duyarlılığı yaptığı projelerle ses getirecek, Türkiye’de her geçen gün önemi gün yüzüne çıkan gastronomi gerçeğimizi tüm dünyaya kendi değerlerimizle ifade etmek ve Türk mutfağını hak ettiği yerlere ve değerlere taşımak istiyoruz. Bunun için ant içtik ve gümbür gümbür geliyoruz” diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Ülkemiz turizmini farklı konu başlıkları ve gelişmeleriyle imkanlar doğrultusunda dur durak tanımadan siz değerli okuyucularımızla buluşturmaya, turizm sektörünü her yönüyle büyük küçük demeden en ince ayrıntılarıyla paylaşmaya devam edeceğiz…

Tatil tadında kalın...