Gekas, Fener’i astı

Fenerbahçe geçen seneye oranla kötü futbol oynuyor. Bu durum Akhisar maçındaki tesbitimiz değil. Testi kırılacak yer arıyordu Akhisar'da kırıldı. Çünkü bu takımda bir Gekas gerçeği var. Adam tek başına takım. Fener'e attığı 2 gole birlikte bu sezon gol sayısını 6'ya çıkardı.. Sadece büyüklerle mukayese etsek, Fener, Beşiktaş ve Galatasaray'ın 4'er Trabzonspor'un ise 2 golü var ligde. Kalecileri çıkarsak 4 takımda toplam 40 oyuncunun yapamadığını Gekas tek başına yapmış..

Peki Gekas'ın bu form durumunu İsmail Kartal bilmiyor muydu? Elbetteki biliyordu. Başına Bekir'i dikti ama olmadı. Gekas ilk golünde Alves'in hatasını değerlendirirken ikinci golde ise karşısına Bekir'i alıp topu filelere gönderdi..Yani Gekas attı, Fener savunması ise seyretti..

Maçın daha 3. dakikasında Bilal az kalsın orta sahadan gol atacaktı. Neyseki Mert bu topu son anda çıkardı.. Yoksa tam komedi olacaktı..

Fenerbahçe'nin forvetleri formsuz.. Özellikle Sow geçen seneyi aratıyor. Sahada var mı yok mu belli değil. Rakip savunmayı yıpratmak yerine rahatlatıyor! Geçen hafta tribünlerle kapışan Emenike'yi İsmail Kartal kulübeye çekerken, forvetin en formda ismi Webo ile maça başladı. Ancak bu isim de istenilen düzeyde görünmedi.

Büyük umutlarla alınan Ribas, 34'lük Emre'nin yarısı kadar bile işe yaramıyor. Dün Fenerbahçe Emre'nin agresif futbolunu, orta alandaki pas trafiğini çok aradı.

Sarı-Lacivertli ekibin bu kadro ile şu anki tabloya göre işi zor. Belli ki ocak transferinde takıma 2-3 isim alınacak. Alınmalı da.

Geçen sene bu takım şampiyon oldu yine olur düşüncesi ile transfer politikası oluşturuldu ama şimdiden belli ki, evdeki hesap çarşıya uymuyor.

Akhisar Belediye ligin lideri ve bunu oynadıkları futbolla hakediyorlar. Geçen sezon Trabzonspor'da istediği başarıyı yakalayamayan Mustafa Reşit Akçay hoca bu sene Akhisar'la iyi işler yapıyor. Bir Trabzonlu olarak kulübün kapısına kadar gelen Gekas'ın neden alınmadığını hala anlamış değilim..