Gel çık işin içinden!

Fenerbahçe arayı açacak diye beklerken makas kapandı. Kapanınca heyecan arttı. Artınca daha pek çok ihtimal ortaya çıktı; Galatasaray, Beşiktaş ve diğerleri de aynı anda kazanınca lig heyecanlandı. İki hafta önce arada on puan fark vardı, şimdi herkes gerçeklerin farkına vardı. Futbolun güzelliği işte bu! Bunun neresi güzel, Egemen de atıldı, diyenler olacaktır. İşte onlar Fenerbahçeli. Haklılar. Bunun neresi futbol, bu oyun voleybol diyenler olacaktır, onlar da Fenerbahçeli! Onlar da haklılar. Adam penaltıyı vermiyorsa bu oyunda; futbol da aranmaz güzellik de aranmaz! Bence; Yunus, ikinci bir EMRE kadar kesin dergaha çekilmeli!

Yetmedi ona odun da taşıtmalı!

Fenerbahçe’nin bu aralar psikolojik rahatsızlık çektiği belli. Çok önde oluşunun rehaveti takıma çöktü. Denk geldi Galatasaray da vites büyüttü. İki hafta önceki ihtimaller türbülans yaptı! Fark etmez. Sakin olunuz, yerinize oturunuz, gülümseyiniz, uçarak yolunuza devam ediniz bu türbülans her zaman olmaz, Fenerbahçe sarsılmaz.

Küçük bir hatırlatma da Ersun Yanal’a yapmak istiyorum; Bu Kadlec de nereden çıktı? Varsa maceraya meylin Kadıköy’de deneseydin, takımın da çivisini çıkartmasaydın. Başkan’ı da üzmeseydin. Maç ertesi Aziz Başkan’ı patlattın, maçı bıraktı gerçekler üzerine konferans verdi. Laf aramızda lige de renk geldi. Kim getirdi? Fenerbahçe.

Galatasaray da istim üzerinde, iyi oynuyorlar. Yukarıda Allah var güzel goller de atıyorlar. Mancini’nin arayışları bitti Galatasaray silkindi. Gol yemeye ara verdiler, gol atmaya zam yaptılar. Drogba oynarsa yarım düzine atıyorlar Drogba oynamazsa yarı tarife uyguluyorlar ama Sneijder korkutmaya başladı. Mükemmel bir beyin. Boyuna posuna bakmıyor devasa işler yapıyor. Hat trick yapıyor üç sallıyor, yapamazsa hat trick yapacak paslar atıyor ama nafile! Burak, kısa saç tarak! Zülüf yok ki tarasın. Şeytan diyor al Sneijder’i koy Fener’e, Galatasaray da yansın Fener de!

Beşiktaş da toparlandı. Müthiş çabuk oynuyorlar, takım halinde bütünlük kazandılar. Genç, dinç, dinamik adamları var ama maçları da rahat bitirmeye niyetleri yok. Fener sonlarda atıp kazanıyordu Beşiktaş sonlarda yiyip aldığı maçı tehlikeye sokuyor ama iyiler. Kasımpaşa’yı da iki hamlede aştılar. Öne yaklaştılar.

Aslında Galatasaraylılar da rahat değil. Hem önlerinde Fenerbahçe var, hem arkalarında Beşiktaş. Yakın ara Sivas’la, Kardemir Karabükspor var, Akhisar Belediye var. Martta seçimler, Mayıs’ta şampiyonluk var. Haydi hayırlısı... Süper Lig şenlendi.