Gel de yanma!

Brezilya 2014’te neler oluyor neler... Sürpriz desem değil, şans desem hiç değil! Takır takır futbol oynuyorlar. Al bu şampiyonayı kaset yap. 32 CD tekmili birden inanılmaz maçlar seyret. Daha kafadan; son şampiyon İspanya elendi. İngiltere, İtalya kayboldu! Ronaldo’lu, Pepe’li Portekiz fos çıktı.

Hollanda fırtına gibi başladığı yarışmada son maçta Meksika’yı 2-1’le elerken golleri 88 ve 90+2’de attı! Kilidi açan da Sneijder.

Brezilya kendi evindeki şampiyonada 1-1’le az kaldı Şili’ye eleniyordu, penaltılarla zor zahmet 3-2’yle tur atladı.

Fransa öldü öldü dirildi, Nijerya’yı 79 ve 90+1’de bulduğu gollerle ancak yenebildi.

Almanya-Cezayir maçı 0-0’la uzadı da Almanlar güldü!

Arjantin, İsviçre’yi mucizevi bir şekilde 118’de eledi.

Bunlar inanılması zor sonuçlar. Artık favori denecek takım yok. Ummadık taş baş yarabiliyor. Bir de Kosta Rika mucizesi var. Puan alamaz denen gruptan lider çıktılar. Kolombiya, Uruguay’ı silkeledi. Kosta Rika ve Kolombiya çeyrek finale vardılar. Bunların arasında bir tek biz yokuz! 70 milyonluk Türkiye 2008’den beri dünya platformunda yok!

Peki neden böyle oldu?

Nedeni basit; dünya futbol oynamayı öğrendi. Bir tek biz öğrenemedik!

Oysa biz, Japonya-G.Kore 2002’de Dünya üçüncüsü olurken Kosta Rika’yı elemiştik, 2014’de Kosta Rika çeyrek final oynuyor biz Brezilya’da yokuz! Aradan geçen 12 senenin özeti şu; eller aya biz yaya!

Türkiye’de; teknik direktörlerimizin, yöneticilerimizin medyamızın yerin dibine batırdığı hakemlerimizin temsilcisi Cüneyt Çakır orada var, Milli Takımımız yok! Şu tersliğe bakın!

Galatasaray’ın seneler önce beğenmeyip yolladığı Meksikalı Giovanni Dos Santos orada, Sneijder, Muslera, Drogba orada... Fenerbahçeli Kuyt, Emenike, Yobo, Beşiktaşlı Jones, Trabzonspor’un beğenmeyip gönderdiği Gutierrez bile orada, biz yokuz!

Bu manzara sizlere bir şey söylemiyor mu?

Salı akşamı iki maç seyrettim; Arjantin-İsviçre, ABD-Belçika... Dünün adsız takımları ABD ve Belçika çeyrek final için futbolun kralını oynadılar...

Bayıldım...

Biz ne zaman böyle oynayacağız diye de yandım! Haa! Bir de şöyle diyorlar;

Yahu,  Brezilya 2014’te İran var biz yokuz! Nasıl olur bu iş?

Onun da cevabı bize teselli oluyor; onlar Asya Grubu’ndan geliyorlar biz Avrupalıların arasından sıyrılamıyoruz.

Tamam ama Belçika da kim? İsviçre de kim? İsviçre’nin en iyisi Arnavut Shaqiri ile Türk Gökhan İnler.

Gel de yanma!