Gel de yanma

Başlama düdüğü ile Beşiktaş arabanın gazına bastı, hakem ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldığında Beşiktaş kontak kapattı. İlk yarı boyunca Arsenal’i sahasında hapseden, sağlı sollu ataklarla gol arayan ve sahanın her yerinde yardımlaşmayı ön planda tutan müthiş bir Beşiktaş seyrettik.

Demba Ba nefis gol vuruşları yaptı ama Arsenal kalecisi aynı güzellikte kurtardı. İlk yarıda gol olmaması Beşiktaş adına şansızlıktı.

Arsenal ufak tefek savunma hataları dışında Beşiktaş kalesinde pozisyon bulamadı. Topçular, ilk yarı yavaş oynayarak hakim olmaya çalıştı ama Beşiktaşlı futbolcuların inatla hücum etmesi karşısında istediği oyunu tutturamadı. Arsenal’in ilk yarıda oynadığı futbol sanki kazasız belasız İngiltere’ye dönelim, orada gereğini yaparız görüntüsünü verdi.

Kartal’ın baskısı ikinci yarıda da devam etti. Beşiktaş Olcay Şahan’la ikinci yarının başında yine mutlak bir golü kaçırdı. Arsenal rakibinin ataklarını geride fazla adam bulundurarak önlemeye çalışırken, golü de kontraataklara bıraktı. Bu görüntü bütün maç boyunca devam etti. Beşiktaş’ın bütün gücüyle, Arsenal’in tam kapasite ile oynayamadığı gerçeğini de unutmamak gerek. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacak takım önümüzdeki hafta çarşamba gecesi İngiltere’de belli olacak. Beşiktaş aynı futbolun üzerine biraz daha koyarsa turu geçebilir. Bunu dün akşam fazlasıyla gösterdi.

Arsenal hücumlarında savunmanın anlamsız telaşı, iyi oynamasına rağmen futbolcularımızın kafalarındaki rakip takımı büyütmelerinden ileri geliyor ki; bu bütün takımlarımız için geçerli ve giderilmesi gereken bir eksiklik olarak ortaya çıkıyor. Demba Ba oynadığı futbolla doğru bir transfer olduğunu ve Beşiktaşa faydalı olacağını gösterdi. İsmail her geçen gün daha iyi olur ama bu pozisyonda oynarsa Beşiktaş’ın sağ tarafında belki savunma olarak faydalanılır  ama hucüm organizasyonlarında olumlu orta ve pas sıkıntısı yaşanır. Beşiktaş savunmasını daha organize haline getirmeli ve oyuna girecek futbolcuları hazır durumda tutmalı. Çünkü sahadaki kadro lig maratonu için yeterli olur mu bence soru işaretidir.