Zeytinburnu Belediyesi hat, tezhip, minyatür, ebru, kat’ý, cilt, çini ve kalem iþi gibi geleneksel sanat dallarýnda “Merhamet” temalý yarýþma düzenliyor.
Bu yýl “merhamet” ana temasýyla düzenlenen “4. Geleceðin Ustalarý Geleneksel Sanatlar Yarýþmasý”nýn baþvurularý baþladý.
Zeytinburnu Belediyesi tarafýndan düzenlenen yarýþka hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru, kat’ý, cilt, çini ve kalem iþi gibi geleneksel sanat dallarýný kapsýyor. Yarýþma baþvurularý 31 Aralýk’a kadar devam edecek.
ÝLK ÜÇE PARA ÖDÜLÜ VAR
Her bir alanda ilk 3’e giren yarýþmacýlara para ödülü, her dalda 2 esere de mansiyon ödülünün verileceði yarýþmada, 5 eser sergilemeye layýk görülecek. Yerli ve yabancý sanatçýlara açýk olan yarýþmanýn baþvuru þartlarý, belediyenin “geleceginustalari.ist” internet sitesinden incelenebilecek. Yarýþmanýn hüsn-i hat jürisinde bulunan Yrd. Doç. Dr. Savaþ Çevik, bütün plastik sanatlarda olduðu gibi, geleneksel sanatlarda da geliþim ve deðiþim sürecinin kaçýnýlmaz olduðunu söylüyor.
‘Geleneksel’ sanatlarýn günümüzde malzeme ve tasarým yönüyle farklý biçimlerde uygulandýðýný dile getiren Savaþ, ancak, geleneðe katý derecede baðlý olan sanatçýlarýn da her zaman varolacaðýný ve bunu normal karþýlamak gerektiðini dile getiriyor. Toplumsal algýnýn ve ihtiyaçlarýn sanat eserlerinin þekillenmesinde önemli rol oynadýðýný vurgulayan Savaþ, ‘Öncelikle temel ve klasik tekniklerin bilinmesinin zorunlu olduðuna gönülden inanmýþ biri olarak, geleneksel sanatlarýmýzýn kýsmi de olsa aynen yaþatýlmasý gerektiðine inanýyorum ve akabinde günümüz sanatseverlerinin beklentileri doðrultusunda sanatlarýmýzýn biçim deðiþtireceðini de biliyorum. Önemli olan, biçim ve tasarým deðiþikliði deðil, kalitesinin korunmasýdýr’ diyor.