Geleceğin ustaları MERHAMET için yarışıyor

Zeytinburnu Belediyesi hat, tezhip, minyatür, ebru, kat’ı, cilt, çini ve kalem işi gibi geleneksel sanat dallarında “Merhamet” temalı yarışma düzenliyor.   

Bu yıl “merhamet” ana temasıyla düzenlenen “4. Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması”nın başvuruları başladı.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen yarışka hüsn-i hat, tezhip, minyatür, ebru, kat’ı, cilt, çini ve kalem işi gibi geleneksel sanat dallarını kapsıyor.  Yarışma başvuruları 31 Aralık’a kadar devam edecek.

İLK ÜÇE PARA ÖDÜLÜ VAR

Her bir alanda ilk 3’e giren yarışmacılara para ödülü, her dalda 2 esere de mansiyon ödülünün verileceği yarışmada, 5 eser sergilemeye layık görülecek. Yerli ve yabancı sanatçılara açık olan yarışmanın başvuru şartları, belediyenin “geleceginustalari.ist” internet sitesinden incelenebilecek. Yarışmanın hüsn-i hat jürisinde bulunan Yrd. Doç. Dr.  Savaş Çevik, bütün plastik sanatlarda olduğu gibi, geleneksel sanatlarda da gelişim ve değişim sürecinin kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

‘Geleneksel’ sanatların günümüzde malzeme ve tasarım yönüyle farklı biçimlerde uygulandığını dile getiren Savaş,  ancak, geleneğe katı derecede bağlı olan sanatçıların da her zaman varolacağını ve bunu normal karşılamak gerektiğini dile getiriyor. Toplumsal algının ve ihtiyaçların sanat eserlerinin şekillenmesinde önemli rol oynadığını vurgulayan Savaş, ‘Öncelikle temel ve klasik tekniklerin bilinmesinin zorunlu olduğuna gönülden inanmış biri olarak, geleneksel sanatlarımızın kısmi de olsa aynen yaşatılması gerektiğine inanıyorum ve akabinde günümüz sanatseverlerinin beklentileri doğrultusunda sanatlarımızın biçim değiştireceğini de biliyorum. Önemli olan, biçim ve tasarım değişikliği değil, kalitesinin korunmasıdır’ diyor.