Gelecek vaad eden hakem yok

Geçtiğimiz hafta, Süper Lig’de görev yapan  FIFA kokartlı hakemlerin sezon performansını masaya yatırmıştık. şimdi de aynı ligde görev yapan diğer hakemlerden ön plana çıkanlara bir göz atalım.

FIRAT AYDINUS:Hakemliğinin ilk yıllarında harika maçlar yönetti. FIFA kokartı taktıktan sonra da bir müddet başarısını devam ettirdi. Ancak özel yaşantısına dikkat etmemesi nedeniyle fiziksel ve mental olarak düşüş yaşayınca, FIFA listesinden çıkartıldı. Geçtiğimiz sezon ise onun adına tam bir hayal kırıklığı idi. Artık hakemliği bırakmasının zamanı geldi.

BÜLENT YILDIRIM:FIFA kokartını yitirdikten sonra fazlası ile sıradanlaştı. MHK, deneyimli olduğu düşüncesi ile kendisine önemli maçlarda görev vermiş olsa da, oldukça tartışıldı ve güven veren bir performans ortaya koyamadı. Onun da artık düdüğünü asması gerekli.

TOLGA ÖZKALFA:Asıl mesleği dış hekimliği ve iyi bir insan. Ancak hakemlik yetenekleri çok sınırlı olduğu için, hak etmemesine rağmen aralıklarla iki kez FIFA listesine alındı ve başarısız olması nedeniyle tekrar çıkartıldı. Süper Lig için çok yetersiz bir isim. Özkalfa da artık gerçek mesleği olan dış hekimliğine  dönmeli.

BARIŞ ŞİMŞEK:Sezona iyi başlayamadı. Sezon ortasında ise FIFA listesinden çıkarıldı. Ligin ikinci yarısında ise biraz daha toparlandı. Herşeye rağmen hakem duruşuna sahip  güvenilir bir kişilik.

SERKAN ÇINAR:Bu sezona kadar Süper Lig kariyerinde inişli-çıkışlı bir grafik göstermişti. Bu sezon ise özellikle ligin ikinci yarısında çok başarılı bir performans sergiledi ve MHK’nin en çok güvendiği birkaç hakemden birisi oldu.

ÖZGÜR YANKAYA:Sıradan bir sezon geçirdi. İstikrarlı değildi. Deneyimi ile orantılı olarak önemli maçlar  alamadı.

İLKER MERAL:Artık fiziksel olarak ciddi sorunlar yaşamaya başladı. Sakatlıklar performansını etkilediği için vasatın altında kaldı.

ÜMİT ÖZTÜRK:Denizlili genç hakem bu sezon şans bulduğu maçlarda zaman zaman vasatın üstüne çıktı. Kendisini daha da geliştirebilmesi için iyi bir “Mentor”a ihtiyacı var.

HALİL UMUT MELER:MHK’nin Süper Lig maçlarında şans verdiği ve gelecek için beklentisi olduğu isimlerden birisiydi. Bu sezon beklentileri tam olarak karşılayamadı. Halil Umut Meler’in de gelişimi için iyi bir “Mentor” ile çalışması gerekir.

YAŞAR KEMAL UĞURLU:Bu sezon başına kadar PTT 1.Lig’de bile maç verilirken korkulan Yaşar Kemal Uğurlu, kendisini çok seven abisi Bünyamin Gezer”in MHK Başkan Vekili olması ile hak etmediği maçları almaya başladı ve başarılı olamadı. Gezer,  MHK’den ayrıldığı zaman Yaşar Kemal Uğurlu’nun da işi çok zor olacak.