Geleneksel mutfağın gücü

Sağlıklı mutfağı uzaklarda aramayın. Dört mevsimin yaşandığı ülkemiz avantaj. Güveçte pişireceğiniz geleneksel yemeklerde hem sağlık hem de lezzet var.

Ülkemiz bolluk ve çeşitliliği ile adeta meyve ve sebze cenneti. Üzerinde dikkatle durulması gereken bir konu ise sebzeleri pişirirken besin değerlerinin korunmasına özen göstermeniz gerektiğidir. Besin değerleri yemeğin suyuna, suda eriyen ve yağda eriyen vitaminler geçerler. Bu nedenle az suda pişirmek, yemek sularının tümünü tüketmek, vitamin ve mineral açısından yararlıdır. En sağlıklı seçim ise toprak güveç.

Öğünlerinize sağlık katın

- Yemekleri posa bakımından zengin maddelerle zenginleştirmek yarar sağlar.

- Sabah kahvaltılarında sofranıza domates, salatalık, biber, maydanoz ilavesi ile renk ve lezzet katabilirsiniz.

- Omlete sebze eklemeyin. Mantar, mısır, kırmızıbiber, kabak, havuç ile sebzeli omlet hazırlayabilirsiniz.

- Akşam yemeğinden sonra ailece meyve yemeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz.

- Çorbalarınızın içine baklagiller ve sebze katabilirsiniz.

- Keklerinizi, havuç, bal kabağı gibi malzemelerle zenginleştirebilir.

- Baklagillere, beslenme planında daha fazla yer vermelisiniz.

-Ezilmiş nohut ve tahin ile yapılan orta doğu mutfağının lezzeti olan humus; ızgara sebze ile yapılmış sandviçlere yakışıyor.

-Lif alımını arttırmak için, kahvaltıda tahıl gev

-Gün boyunca ara öğünlerde sebze çubukları, taze meyve, meyve seçenekleri tercih edebilirsiniz.

-Kepekli makarnayı, peynir, domates sos, mısır, rendelenmiş havuç, patlıcan, kabak, mantarı sotelediğiniz sebzeyle hazırlayabilirsiniz.

-Meyve ezmeleri ile hazırlayacağınız incecik krepler ise hem daha düşük kalorili hem de tatlı ihtiyacını azaltan lezzetli seçenekler olacaktır. Yine incecik yufka ile yağsız tavada pişireceğiniz, sebze ilave ederek iç malzemelerle hazırlayacağınız  gözlemeler alternatif olabilir.