Gelişme kaydediyoruz

Merkür yavaşladığından, günlük hayatın akışı da yavaşlayacak ve yeni girişimler yerine eski meselelerde gelişme kaydedeceğiz. Bu hafta Balık burcunun yöneticisi Neptün de gerilemeye başlıyor. Neptün kasım ayında düzelene kadar Balıklar daha önce başladıkları işlerde daha başarılı olacak ve ancak kasım ayından sonra yeni alanlara açılabilecek.
 
Bu hafta dolunayın ışığı geceleri aydınlatacak. 13 Haziran cuma günü gezgin ruhlu Yay burcunun dolunayı oluşuyor. Dolunayın yoğun enerjisinden dolayı her zaman göstereceğimiz tepkiler yerine olaylara çok daha duygusal yaklaşabilir ve kişiselleştirebiliriz. Bu dolunay en çok 14 Aralık doğumlu Yaylar ve 13 Haziran doğumlu İkizler ve bu tarihlerin yakınlarında doğanlarla ilgili olacak. 10 Kasım doğumlu Akrepler ile 8 Mayıs doğumlu Boğalar dolunayın duygusallığına rağmen gerçeklerle yüzleşecek.
 
Koç 21 Mart - 20 Nisan

Bu hafta oluşan dolunay uzak seyahatler, yabancı kişiler gibi yurtdışıyla bağlantılı konular, ihracat-ithalat gibi işler ve eşinizin akrabalarını gündeme getireceğinden seyahat planları yapabilir, uzaklardan gelen misafirleri ağırlayabilir ya da yurtdışıyla sürekli bağlantı halinde olabilirsiniz. Üniversite ya da seminer, kongre gibi eğitimle ilgili bir meseleniz de sonuçlanabilir. Maddi kaynaklarınız kısıtlı olduğu halde lüks için para harcama eğilimindesiniz ama aniden gerçeklerle yüzleşebilirsiniz.

Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs

Maddi konular bu haftanın dolunayıyla birlikte cuma günü zirveye çıkacak ve sonuçlanma aşamasına gelecek. Borç, kredi, vergi, sigorta, tazminat, hisse, nafaka, miras gibi bir konu gündeme gelebilir ve yüklü bir ödeme yapmanız gerekebilir. Dolunayın tüm duygusallığına rağmen uzun süreli ilişkiler ve evlilikte geçici bir süre karamsar ve aşırı gerçekçi olacaksınız. Ama yine de burcunuzda bulunan Venüs cazibe ve diplomasi becerisi verecek ve tüm ilişkilerinizi yumuşatıp rahatlatacak.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran

Yoğun ve duygusal bir hafta sizi bekliyor. Evlilik, iş ortaklığı veya ciddi ilişkinizde önemli bir aşamaya gelebilir ve ilişkinizin gerçek durumunu bir anda görebilirsiniz. Yakın ilişkilerinize enerji veren dolunay, duyguları aşırı uçlara iteceğinden evlenmeye, iş ortaklığı kurmaya veya tam tersi bir beraberliği sona erdirmeye karar verebilirsiniz. Aynı anda hem evinizde beklemediğiniz gelişmeler olabilir, eve ait ya da anne babanızla ilgili konular, hem de kariyerinizdeki gelişmeler gündeme gelebilir.

Yengeç 22 Haziran - 23 Temmuz

Bu haftanız yoğun geçecek. Hafta ortasından itibaren bir proje ya da bir görevi teslim etmek üzere ya da evdeki işlerle çok çalışabilirsiniz. Cuma günü oluşan dolunay yıldız haritanızın iş ve sağlıkla ilgili bölümüne enerji verdiğinden, bu proje hafta sonuna kadar sonuçlanacak ya da yeni bir proje için beklediğiniz onayı alacaksınız demektir. Alternatif olarak sağlık konuları da gündeminizde olabilir ve ihmal ettiğiniz kontrol ya da tıbbi işlemleri yaptırmanız gerekebilir. Diyet ve egzersize başlayabilirsiniz.

Aslan 24 Temmuz - 23 Ağustos

Bu hafta eğlenceli geçecek. Cuma günü oluşan dolunay aşk hayatınıza, çocuklarla olan ilişkinize ve yaratıcılığınıza enerji veriyor. Zevkli ortamlarda bulunabilir, sanatla ilgilenebilir, sevgiliniz, çocuklar veya bir hamilelik hakkında haberler alabilirsiniz. Olaylara tarafsız bakmakta zorlanacak ve duygusal yaklaşacaksınız. Dolunay ilişkinize ışık tutarken duyguları aşırı uçlara itebilir. Diğer yanda ev veya babanızla ilgili sorumlulukları gözünüzde büyütecek ve kısıtlandığınızı hissedeceksiniz.

Başak 24 Ağustos - 23 Eylül

Bu haftanın dolunayı evinizi, başka bir mülkü veya anne ya da babanızı aydınlattığından cuma günü yakınlarında eve odaklanabilirsiniz. Evinizde yatılı misafir ağırlayabilir, davet verebilir, büyük bir temizlik yapabilir veya tamirat, taşınma, kiralama, ev satın alma, satma gibi daha büyük ölçekte işler yapabilirsiniz. Ayrıca önemli bir konuya son noktayı koymanız da mümkün. Ancak Merkür gerilediğinden imza atma işini temmuz ayına ertelemeye bakın ve henüz son kararınızı bildirmeyin.

Terazi  24 Eylül - 22 Ekim

Bu haftanın dolunayı yıldız haritanızın kısa yollar ve yakın akrabalarla ilgili bölümüne enerji verdiği için anne babanız dışında kalan yakınlarınız, yani kardeş, kuzen, dayı, teyze, hala, amca gibi akrabalarınızla olan ilişkinizin ön planda olduğu bir dönem geçirebilirsiniz. Dolunay, cumaya denk geldiğinden şehir dışına çıkma veya alternatif olarak şehir içinde trafikte uzun saatler geçirme olasılığınız çok yüksek. İmzalamanız gereken bir anlaşma olabilir ama imza attığınızda beklentileriniz karşılanmayabilir.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

Herkesin hayatının farklı bir alanını etkileyen dolunay sizin para evinizi aydınlatıyor. Son haftalarda kredi kartı, borç, nafaka, miras, hisse, vergi, sigorta gibi ortak maddi kaynaklarla ilgili bir mücadeleniz ve yüklü ödemeleriniz vardı belki ama bu defa aylık geliriniz yani maaşınızla ilgili meseleler gündeme geliyor. Zam talebiniz veya ilave kaynak arayışınız sonuçlanabilir. Büyük bir şey satın almanız mümkün ancak Merkür gerilediğinden iade etme ya da en azından değiştirme seçeneği olan bir şey almalısınız.

Yay 23 Kasım - 22 Aralık

Cuma günü burcunuzda senede bir kez oluşan dolunay sizin için özel bir önemi olan meseleyi sonuçlandırmanıza yardımcı olacak. Senenin bu zamanında inisiyatif karşıdadır ve eşiniz, ortağınız, arkadaşınız gibi birebir yakın ilişkiler ağır basar ama bu dolunayda sizin istekleriniz ön plana çıkıyor. İlişkilerden ne beklediğinizi sorgulayabilirsiniz. Aklınız ve mantığınız çatışacak ama duygusallaşacak ve aşırı uçlarda duygusal kararlar alabileceksiniz. Sağlığınıza odaklanmanız da mümkün.

Oğlak 23 Aralık - 20 Ocak

Bu hafta cuma günü oluşan dolunayla beraber yıldız haritanızın en gizli ve entrikalı bölgesi aydınlandığından sizin veya başkalarının sırları ve bazı gerçekler bir anda ortaya çıkabilir. Alternatif olarak hastane, huzurevi, hapishane gibi kapalı kalınan kurumları ziyarete gidebilirsiniz. Kalabalıklardan ve gürültüden uzaklaşıp yalnız başınıza zaman geçirdiğinizde yenileneceksiniz. Ayrıca sizi rahatsız eden fobiler veya başka korkularınız varsa bir uzmandan yardım almayı düşünebilirsiniz.

Kova 21 Ocak - 19 Şubat

Bu haftanız her zamankinden kalabalık geçecek zira yıldız haritanızın en sosyal bölgesindeki dolunayın enerjisi, sevdiğiniz insanlarla çevrili olmanızı sağlayacak. Cuma günü yakınlarında düğün, parti, mezuniyet balosu, okul yemeği ya da ticaret fuarı gibi kalabalık bir davete katılabilirsiniz. Bir arkadaşınızla ilişkinizde ya da onun hayatında önemli gelişmeler olması da mümkün. Eğer kendi işinizi yapıyorsanız şirketinizin önemli bir para meselesi cuma günü yakınlarında sonuçlanabilecek.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

Bu hafta kariyeriniz açısından önemli bir hafta olacak ve sorumluluklarınız ağır basacak. Başka bir işe geçme ya da aynı işte başka bir pozisyon elde etme gibi kariyer planlarınız netleşecek. Kariyeriniz yerine annenize odaklanabilirsiniz veya sizin annelik görevleriniz ön plana çıkabilir. Diğer yanda yöneticiniz Neptün gerilemeye başlıyor. Neptün kasım ayında düzelene kadar eskiden girişimde bulunduğunuz alanlarda başarılı olacak, yepyeni alanlarda ise bekleyebileceksiniz.