Geminin adı

Dün Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümüydü. Bir sürü haber yapıldı, bir sürü vtr girildi. Basit bir sorum var. Çanakkale Boğazı’na düşmana yakalanmadan son mayınları bırakan geminin adı ne? 

Kimi Nusrat diyor, kimi Nusret. Gemide şu an Nusret ismi yazıyor ama acaba hangisi doğru? Tarihimizin övünecek anlarından birine dair bilmediğimiz ya da doğrusunu bilmediğimiz ne çok şey var. Buradan bakınca övünmekten fazlasını yapmamız gerektiği ortada...

Haberi vurmak...

Atv’nin gelecek sezon Zahide İle Yetiş Hayata programına devam etmeme kararı almış. Kaynağı medya siteleri olan bir haber bu, ne kadar doğru bilmiyorum.

Bildiğim bu kararın alınmasında biraz geç kalmış oldukları.

Niye diyeceksiniz söyleyeyim, Zahide Yetiş bitiyor ardından 10 dakikadan uzun bir reklam kuşağı giriyor ardından haber başlıyor.

Düşük reyting ardından uzun reklam demek ana haber bültenini öldürmek demek. Bu uzunca bir süredir söylediğim gibi giden bir süreç.

Diğer kanallardaki bültenler yayını iyi reytingle alıp bazıları reklamsız bültene geçiyor. Bu açıdan bakınca da Atv ana haber başarısız demek haksızlık olur.

Birincisi, eşit olmayan şartlarda yarışıyorlar. İkincisi, hangi kanalın haber merkezini koyarsanız koyun, bu başlangıç rakamlarından birincilik çıkaramaz.

Cem Öğretir yıllar içerisinde seyircide biriktirdikleriyle maçı götürüyor ama ana haber önüne takviye şart.

D-Smart ve sinemanın gücü...

D-Smart akıllı bir iş yaptı ve her hafta Tv’de ilk kez yayınlanacak 6 filmi ekrana sürme kararı aldı.

Türkiye’de televizyonda sinema filmi seyretmeyi seven ciddi bir kitle var.

Bu kitle klasik kanallarda dolaşmayı tercih etmiyor, çareyi platformların sinema kanallarında arıyor. Zaman zaman sinema kanalları patinaj yaptığında da ortaya mutsuz bir kitle çıkıyor. Alım gücü daha yüksek bir kitledir televizyonda sinema filmi seyretmeyi seven kitle.

O yüzden 6 film kararı dönüşü olacak bir karardır...