Genç jenerasyon devrimi yaşanıyor

Üç büyükler, geçmiş sezonlara nazaran; bu kez gençlere çok daha fazla önem ve özen göstermeye başladı. Bu biraz da; FIFA ve UEFA’nın cezai yaptırım getiren Mali Fair-Play dayatmasından kaynaklanıyor. Hesabı sorulamayan eski savruk düzen devam etseydi; merak etmeyin, gene kimse yüzlerine bakmazdı. Olumsuz şartlar, doğruyu mecburen yürürlüğe soktu. 

***

G.Saray’da Ozan Kabak’ın, daha şimdiden Juventus’a transfer olma ihtimalinin belirmesi; tuttuğumuz yolun bereketli bir istikamette olduğunu da gösteriyor. Sırada Yunus ve Celil gibi parlamaya hazır gençler var.

Biliyorsunuz, F.Bahçe’de Barış benzer bir çıkış içinde... Berke, Yiğithan, Ferdi, Oğuz Kağan da sırasını bekliyor. Bu tür oyuncular, TFF’nin koyduğu bağlayıcı kurallar nedeniyle, eskiden de listede yer alırdı. Şimdi kural gereği değil; özellikle ve tercihan sahaya sürülüyorlar.

Beşiktaş da Güven Yalçın ve Dorukhan’ı kazandı. Şenol hoca onları cesaretle oynatıp; hem başarılı olmalarını sağladı, hem de özgüvenlerini pekiştirdi. Onların arkasında Utku, Ersin, Fatih de var...

Trabzon Yusuf ve Abdülkadir’i vizyona sürdü. Elinde bir-iki tane daha var. Arkası gelecek.

***

Dört büyüklerdeki gençlere eğilim hareketi, giderek milli takımda da kendini göstermeye başladı. Lucescu ve ekibi, onlar da kendi kahramanlarını bulmaya başladı. Hepsinin ortak oluşumundan, gelecek müjdesi veren bir kuşağa sahip olduk. Artık “Nerde bu gençler” demiyoruz. Bulup çıkartıyoruz... Bu hareket, nerdeyse bir devrim niteliği taşımaya başladı. 

Güzel yarınlar için umutlanmaya, artık nedenlerimiz var.

***

Bir tek, Başakşehir bu konuda biraz geride kalıyor gibi... Evet, Altınordu’dan aldıkları Cengiz Ünder’i Seri A’ya gönderdiler ama; aynı stratejinin devamı için niyet ve hedef düşüklüğü gösteriyorlar. Genç jenerasyon konusunda, onlar da devreye girmeli... Var da bilmiyorsak, göstersinler.