Gençler oynadı Fener kazandı

Geçen hafta Antalya’dan aldığı mağlubiyete rağmen ligin tepesindeki rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray’ın birer gün ara ile puanlar kaybetmesi ile moral bulan Fenerbahçe takımında sahaya çıkan kadroda Sow’un yer almaması haricinde herhangi bir sürpriz yoktu. Ancak Van Persie’nin erken sakatlığı ile daha 11’inci dakikada Sow da oyuna dahil oldu.

Oyunun ilk yarısının tartışmasız tek hakimi misafir Gençlerbirliği takımıydı. Savunmada çok iyi kapandılar, orta alanda çok iyi basıp rakiplerine top oynama fırsatı vermezken üç tane de net gol pizisyonundan yararlanamadılar. Ancak futbolun adaletinin olmadığını Lens’in güzel pasında Sow’un tabanı ile attığı golü kalelerinde görünce anladılar.

Oyunun ikinci yarısında da oldukça etkili oynayan Gençlerbirliği takımı iyi oynadığı maç- ta kaleci Volkan’ı geçemeyince hak etmediği bir mağlubiyet aldı.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun görev yapma tarzına, hakem atama şekline hayran oluyorum, hatta bayılıyorum!

Fırat Aydınus, 30 Ekim günü Kadıköy’de yönettiği Fenerbahçe-Karabükspor maçında Fenerbahçe lehine komik bir penaltı vermiş, hakem tarafından lime lime doğranan Karabükspor on kişi kalmış ve maçı beş farklı kaybetmişti.

O tarihten sonra Fırat Aydınus Süper Lig’de sadece iki maç yönetti ve ligin tepesindeki takımlardan ne Başakşehirspor’un ne Beşiktaş’ın ne de Galatasaray’ın maçlarında düdük çalmadı.

Ancak geçen hafta Fenerbahçe’nin Antalya deplasmanından puansız dönmesi ve Fenerbahçe kulübünün hakem Cüneyt Çakır’a tepki göstermesi üzerine durumdan vazife çıkartan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu kendince uyanıklık yaparak

Fırat Aydınus’u dün akşamki müsabakaya atayıverdi! Fırat Aydınus dün akşamki karşılaşmada faul pozisyonlarında takdir haklarını ev sahibi takımdan yana kullansa da ciddi bir pozisyon yaşanmadığı için önemli bir hata yapmadı.

Sow ile Ahmet Oğuz’un Gençlerbirliği ceza alanı içindeki mücadelelerinde hakemin devam kararı doğruydu.

Ahmet Oğuz’un Hasan Ali’ye yaptığı faulde direkt serbest vuruş kararı doğru sarı kart ise gereksizdi.

Skrtel’e doğru bir sarı kart gösterdi.