Gençler umut verdi

Türkiye Kupası maçları, başta büyük takımlar olmak üzere Süper Lig ekiplerinin birçoğu için bir angarya olarak kabul ediliyordu. Ancak Galatasaray’ın devre arası yaptığı transferlerden sonra bu maçların en azından Galatasaray için, ne kadar önemli olduğunu anladık. Galatasaray, Hamit’i de sayarsak, 10 yeni futbolcuyu kadrosuna kattı. Bu futbolcuların büyük bir çoğunluğunun Süper Lig deneyimi olmadığı gibi, daha çok ülkelerinin genç takımlarında oynayan ama A takımlarının ilk 11’de yer bulamayan futbolcular oldu. Dün akşam Galatasaray, Eboue’nin dışında sahaya yeni transfer ettiği oyuncularla çıktı. Bunların içinden Alex Telles ile İzzet Hajroviç de A takıma katıldıklarından yoktu kadroda. Ancak Aykut, Salih gibi Süper Lig deneyimi olan futbolcular kadroda yer aldı. Antalyaspor ise tümüyle Süper Lig deneyimi olan oyunculardan kurulu bir kadroyla sahadaydı. Gerek Galatasaray, gerek de Antalyaspor ilk 4’e kalmayı garantilediklerinden iki taraf da maça fazla asılmadı.

Galatasaray için sevindirici olan, Hamit’in iyileşmiş olarak geriye dönmesiydi. Hamit hemen lig maçlarında forma giyemeyebilir. Ancak yeniden sağlığına kavuşması Galatasaray’ın sağ kanadında Hajroviç ile birlikte çok iyi bir ikili oluşturabileceğini gördük. Galatasaray’ın savunmasında oynayan genç oyuncular ilerisi için umut veriyor. Florya’dan övgülerini duyduğumuz Oğuzhan ilk kez sahada yer aldı. Ancak, bu oyun düzeninde ve ilk kez birlikte oynadığı arkadaşlarıyla fazla etkili olamadı. Tokat maçının ilk yarısında herkesin beğenini kazanan Ontivero da fazla etkili değildi. Ancak Ontivero, biraz daha güçlenirse ilerisi için umut veren bir futbolcu.

Ligin ilk yarısında Galatasaray’ın en büyük sorunu kulübede yedeklerinin olmaması. Ancak dün akşam seyrettiğimiz oyuncular zaman içinde Galatasaray’ın kadrosuna birer birer girebilcekler. Eğer Aykut ile Emre’yi saymazsanız, G.Saray’ın dün akşam ki kadrosunun yaş ortalaması 20. Bu kadar genç ve bu kadar yetenekli oyunculara sahip bir başka takım yok Türkiye’de.  Dün akşamki sonuçlardan sonra Galatasaray’ın rakibi Bursaspor olacak. Roberto Mancini yine gençlerden kurulu bir kadroyla mı çıkacak, yoksa kupayı almak için asıl takımını sahaya sürecek onu göreceğiz. Ancak gençlere daha fazla yer verilcektir.