Gençler yetersiz

Ziraat Türkiye Kupası’nda büyük bir sürpriz olmaz ise Galatasaray bulunduğu G Gurubu’nu lider bitirir bundan hiçbir şüphem yok.

Hamza hoca bu maçta daha derin bir rotasyonla, ilk onbirde Emre Can, Furkan ve Umut Gündoğan gibi gençlerle deneyimli oyuncuları (Yekta Kurtuluş, Olcan Adın, Pandev, Bruma) karma yaparak sahaya sürdü.

Hamza hocanın kadro istikrarına geldiği günden beri ne kadar önem verdiğini hepimiz biliyoruz. Ancak bu tarz maçlar hep dediğimiz gibi oyuncuların son durumunu görmek ve son değerlendirmeler için mecburi yapılan uygulamalardır. Çoğu ilk kez yan yana oynayan bu oyuncular kolay uyum sağlayamadığı için ilk yarıda Galatasaray hem pas trafiğinde hem de konsantrasyon olarak kötü futbol ortaya koydular. 

İlk yarıda Diyarbakır BŞ Belediye takımı hücum girişimlerinde daha istekli ve arzulu olan taraftı.

Maçta Galatasaray takımı ilk korneri 24. dakikada kullandı. Zaten ikinci atakta 30. dakikada ikiside o dakikaya kadar ortada olmayan Bruma’nın pasında Pandev usta işi çalımla geçtiği kalecinin yanından golü yaparak Ziraat Türkiye Kupası’ndaki 4. golünü attı.

Yabancı kontenjanı nedeniyle Türkiye Kupası’nda yer bulan Pandev gol konusunda klasını konuştursa da hala fizik kondisyon açısından yetersiz. Yasin Öztürk de Bruma’ya klas asisti ile 2. golü attırdı. Bu kadronun içinde Galatasaray’da kimler kalmalı sorusunun cevabında Olcan, Yekta, Yasin, Pandev’i sayabiliriz. Bruma bende hala soru işaretleriyle dolu. Oynadığında çok iyi, kötü oynadığında hiç çekilmez halde. 40 küsur oyuncuyu bugüne kadar takımda tutan ve bu kadar hesap bilmez yöneticiler neyi yönetmişler; yazık! 

Diyarbakır’da tribünlerdeki seyircinin coşkusu övgüye değerdi. Bu şehrin halkına ve şehrin dinamiklerine Süper Lig’de olmak yakışır.