Diyete ek olarak antioksidan vitaminleri (C, E ve Beta karoten) tüketmenin kardiyovasküler hastalýklar ve çeþitli kanserlerin önlenmesinin yaný sýra sporcular için yararlý olduðu konusunda araþtýrmalar var. Her antioksidan kendine ait biyolojik iþlevi yerine getirir. Suda çözünen C vitamini hücre veya sývýlarda serbest radikallerle savaþýr. E vitamini ve beta karoten yaðda çözündükleri için yað dokusunda bulunur. Antioksidanlar birlikte çalýþtýklarý için herhangi birinin aþýrý ya da yetersiz alýmý diðerlerinin yararlarýný engeller. Antioksidanlarýn yeterli tüketimi için sebze ve meyveler günde en az 5 kez, kepekli tahýl ürünleri ve yaðlý tohumlarý günde 3 porsiyon tüketmek gerekir.
Öðün arasýnda domates suyu için
Diyete ek olarak antioksidan vitamin kullanýlacak ise her üç antioksidan vitamini tek bir formülde bulundurulan tabletler tercih edilmeli. Ancak bu tabletlerin içerikleri incelenerek tüketilen beta karoten miktarýnýn 5-6 gün, C ve E vitamini miktarýnýn günde 250 mg’ý aþmamasýna dikkat edilmelidir. Diyete ek tüketim tartýþýlan bir konudur. Çünkü ne kadarýnýn yeterli olduðu, ne kadar süre kullanýlmasý gerektiði kesin olarak bilinmez. Bu nedenle antioksidan içeren besinler gün boyunca tüketilmeli. Böylece öðün ve öðün aralarýnda havuç, domates suyu, taze sýkýlmýþ meyve sularý, salata tüketme alýþkanlýðý edinmek lazým. Saðlýk açýsýndan pek çok faydasý olan antioksidanlar aþýrý kullanýmýnda ise vücuda zarar veriyor. Bu yüzden vücutta 6 saat kalabilen antioksidanlarýn doðal yoldan alýnmasý önem taýyor.