Genelkurmay’ýn açýklamasý

Genelkurmay Baþkanlýðý adýna Basýn ve Halkla Ýliþkiler Dairesi Baþkaný Tuðgeneral Ertuðrulgazi Özkürkçü imzasýyla gönderilen açýklamayý aynen dikkatlerinize sunuyorum.

Sayýn Koru,

1. Kamuoyunca Poyrazköy davasý olarak adlandýrýlan yargýlamada, mahkeme tarafýndan bilirkiþi olarak tayin edilen TÜBÝTAK görevlileri tarafýndan, Donanma Komutanlýðýnda 06 Aralýk 2010 tarihinde yapýlan arama sýrasýnda bulunan ve 5 nolu harddisk olarak adlandýrýlan dijital veri depolama malzemesi üzerinde yapýlan inceleme sonrasýnda hazýrlanan bilirkiþi raporunun mahkemeye verilmesini müteakip, basýn yayýn organlarýnda rapor içeriði ile ilgili deðerlendirme ve yorumlar yer almýþtýr.

2. Söz konusu deðerlendirme ve yorumlarda, 28 Temmuz 2009 tarihinden sonraki bir zamanda, söz konusu harddiskin kullanýmdan kaldýrýlmasýný müteakip sistem saati deðiþtirilmiþ baþka bir bilgisayardan 5 nolu harddiske toplu veri aktarýmý yapýldýðý ve harddiskin delil bütünlüðünün bozulduðu belirtilmektedir.

3. Muvazzaf ve emekli çok sayýda askeri personelin yargýlandýðý davalarý ilgilendiren 5 nolu harddisk ile ilgili olarak, yargýlanan askeri personel tarafýndan, 5 nolu harddiskin yasadýþý bir oluþum tarafýndan sahte veriler yüklenerek bulunmasýnýn saðlandýðý iddialarý da soruþturma ve kovuþturma sürecinde dile getirilmiþtir.

4. TÜBÝTAK bilirkiþi raporunun söz konusu iddialarý destekler nitelikte olmasý da dikkate alýndýðýnda, Donanma K.lýðýnda yapýlan arama sonrasýnda bulunan materyallerin kim tarafýndan kötü niyetle düzenlenip konulduðunun ortaya çýkarýlmasýna yönelik soruþturma yapýlmasý gerektiði deðerlendirildiðinden, Donanma Komutanlýðý Askeri Savcýlýðýna söz konusu olayla ilgili soruþturma emri verilmiþtir.

Ýyi çalýþmalar dileriz.

 Açýklama bu. Genelkurmay Baþkanlýðý, son geliþmeler ýþýðýnda, konuyu kendisini ilgilendiren yönleriyle incelenmeye deðer bulmuþ ve askeri savcýlýða soruþturma emri vermiþ...

Konuyu biliyorsunuz: Taraf gazetesinin bavul içerisinde gelen ‘belgeler’ üzerinden yaptýðý yayýnlar sonucu yargýlama süreci baþlatýlmýþ, sonunda ‘Balyoz’ genel baþlýðý altýnda tek bir dava yürütülmüþtü. 361 rütbelinin yargýlandýðý davada 237 rütbeli 20 yýla varan cezalar aldý; mahkemenin kararý Yargýtay tarafýndan da onandý.

Davanýn temelini oluþturan ‘kanýtlar’ yalnýzca ‘bavul’ içerisindeki belgeler deðildi; daha sonra Gölcük’teki Donanma Komutanlýðý’nda zulada saklanan CD ve DVD’ler ile harddisklerde de ayný belgeler bulundu. Mahkeme ve Yargýtay, belgelerin ‘sahih’ olduðuna, kanýtlarýn birbirinden farklý iki ayrý kaynaktan desteklenmesine bakarak karar vermiþ olmalý.

TÜBÝTAK bilirkiþi raporu, Gölcük’ten çýkan 5 nolu harddiskin ‘üzerinde oynanmýþ olabileceði’ izlenimi verince, yargýlananlar, yakýnlarý, avukatlarý, destekçileri, “Balyoz davasý çöktü” görüþü eþliðinde ‘yeniden yargýlanma’ talebi seslendirmeye baþladý.

Belgelerin ‘üretilmiþ’ olduðu iddiasý o gün bugündür kamuoyunu etkiliyor.

Garip olan, süreci baþlatan gazetenin belgelerin ‘sahih’ oluþunu savunmak yerine suskunluðu tercih etmesi... Üzerine gidildiðinde, önce, bavulla boy boy resim çektirenin hâlâ kadrolarýnda bulunduðunu unutup “Ayrýlan ekip yaptý” gerekçesine sýðýndýlar; ýsrar edince, bendenizi ‘kullanýþlý aptal’ilân ettiler...

Oysa benim beklediðim, yayýnlarýný savunan,”Belgeleri saðlayan kaynaðýmýz saðlam” türü bir cevaptý.

Zarar yok. Ýlgili kamuoyu kimin ‘kullanýldýðýný’ ve kimin ‘aptal’ olduðunu bilecek kadar konuya vâkýf...

Þimdilerde yeni ‘belgeler’ eþliðinde yürüttüðü farklý bir misyonu var ayný gazetenin: Hükümetin ‘siyasi vesayeti’ni sona erdirme (!) misyonu...

Donanma Komutanlýðý soruþturmasý umarým kýsa sürede sonuca ulaþýr.