Gerçek bir âkil adam

Bugün âkil adamların 25’i bir araya geliyor. Son gelişmeler üzerine değerlendirme yapılacakmış. Böylesine sivil inisiyatifleri takdir etmemek elde değil. İnşallah kamuoyunda artan/artırılan gerginliği yumuşatmada faydası olur. 

Ben  aslında gerçek bir âkil adamdan bahsedecektim gündem bir türlü imkan vermiyordu.

Akil adamlar toplantısını duyunca ben de bugün o âkil adamdan bahsetme fırsatı yakalamış oldum.

***

Aslında siz onu tanıyorsunuz. “Adım adım siyaset”   adını verdiği bir de siyasi hatıratı var.

Gerçek bir âkil adam.

Siyasete Refah Partisi ile başlamış, belediye başkanı seçilmiş, Fazilet ile devam etmiş ve AK Parti’nin kurucuları arasında yer almış, partinin il başkanlığından milletvekilliğine, mecliste grup başkan vekilliğinden, parti genel başkan yardımcılığına ve bakanlığa kadar her kademede görev verilmiş ve bu görevini tam bir âkil adam olarak ifa etmiş değerli bir isim.

Şu anda hiçbir görevi bulunmadığı milletvekili dahi olmadığı için bu yazıyı çok rahat yazıyorum.

Yani bir beklenti için değil gerçeği kamuoyuna hatırlatmak için.

***

Bu âkil adam her şeyden önce aklını kullanmasını bilen sağduyu sahibi bir şahsiyet.   

Kişinin aklını kullanması çok büyük bir cesaret gerektiren önemli bir meziyettir. Aklını bir kenara bırakıp lider ne derse “ keramet buyurdunuz” diyen tiplerden değildir.

Siyasette doğruya doğru yanlışa yanlış demek öyle her babayiğidin cesaret edeceği bir davranış değildir.

Bu âkil adam o cesur insanlardan biridir. Sakin bin tabiatı vardır ama cesurdur.

Bu kişilikli cesareti de parti içinde kabul görmüş ve bir siyasetçinin yükselebileceği en yüksek makama da getirilmiştir.

AK Parti’nin en önemli artılarından biridir.

AK Parti’nin çok yanlış tercihleri de olmuştur. Onlar parti sırtından geçinmiş partiye bir katkısı olmamış silik kişiliklerdir. Lider sahip çıktığı için  bir yerlere gelmişlerdir. Kendi yetenekleriyle üç koyun bile güdemeyecek insanlardır. Bazıları şu anda AK Parti’nin amansız muhalifleri olmuştur!

Ama bu âkil adam AK Parti’yi AK parti yapanlardan ve partiye bilgisiyle tecrübesiyle ve aldığı görevleriyle katkıda bulunmuş bir değerdir.

***

Bir önemli  özelliği de dinini doğru anlayıp yaşayan, fanatizmden uzak bir dindar kişiliği vardır. Bu özelliğini herkes bilmez. Kitabında kimi ipuçları vermiş ama ben ailesiyle birlikte kendisini  yakınen tanıdığım için bu cümleyi kuruyorum.

Bu özelliği onu dini istismar ediyor ithamından da korumuştur.

Bir başka önemli özelliği ise siyaseti sloganlar üzerinden değil bilincinde bir insan olarak yapmıştır.

Siyasi akımları bilen bu itibarla da partinin muhafazakar kimliğini tespit aşamasında önemli rol almış bir âkil adamdır.

***

Fikir sahibidir. Siyasetin her kademesinde bulunmuş bir isim olarak seçim sisteminden cemaat sorununa çözüme kadar birçok alanda hem özeleştiri yapıp hem de teklif sunabilen bir beyindir.

ALFA’nın yayınladığı “Adım adım siyaset” kitabıyla bence siyasete ışık tutan önemli tespitler yapmıştır.

Eski siyasetçilerin de yenilerinin de istifadece edeceği bir eserdir.

Özellikle yeni kuşak siyasetçilerin mutlaka okuması gerekir diye düşünüyorum.

Kitabı hakkında kendisi diyor ki, “Bizim kuşak büyük siyasi, sosyal ve ekonomik zorluklar karşısında direndi ve bozulmadı. Bizler de şartlar iyileştikçe yozlaşmayalım, toplumun bize olan güven ve sevgisini kaybetmeyelim istiyorum. Değişimin savrulmak anlamına gelmediğini, ilkelerimizi, inancımızı ve ahlakımızı koruyarak da değişimi yönetebileceğimizi anlatmaya gayret ettim.”

Bugün âkil adamlar toplanıyor. Hayırlı olur inşallah.