Gerçek dışı bir Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin nasıl bir futbol oynadığını bir türlü anlayamıyorum. Hazırlık maçlarında zayıf takımlar karşısında farklı kazanınca öylesine bir abartılyoruz ki, Fenerbahçe adeta uzaylı bir takım havasına sokuyoruz. Bence abartılı gerçek dışı bir Fenerbahçe izledik.

Maçın hemen başlarında, ligin dibine demir atmış görünen Adanaspor karşısında Fenerbahçe takım olarak ağır aksak bir performans sergilerken, Cem, kaleci Volkan ile karşı karşıya gol kaçıran gözüktü. Magaye ile atılan Adanaspor golü ise Fenerbahçe'ye uyanışa geçmesi için bir sinyaldi. Ama Fenerbahçe takım olarak iyi savunmadan yoksun, oyun disiplininden kopuk, gol pozisyonu üretmekte de zayıf gözüktü. Mehmet Topal, attığı golle skoru eşitledi, daha sonraki dakikalarda sakatlanarak oyunu terketmek zorunda kaldı.

Fenerbahçe'nin orta sahasında oynayanlarını bir türlü çözüp anlayamıyorum. Kalelerine dönüp top oynamayı, geri pas yapmayı veyahut da enlemesine top kullanmayı çok seviyorlar. Böyle futbol anlayışı mahalle maçlarında bile olamaz. Adanaspor'un ortaya koyduğu futbolu kutlamak isterim. Takım savunmasına özen gösteren, topu ayağa iyi oynayan, hücuma da kontrataklarla etkili çıkıp golleri bulandı. Maçın gidişatına göre ben Adanasporlu futbolcularn ayağına gelen topları izlerken keyif aldım. Ronei ile rakip gollerini ikileyip bir kez daha öne geçerlerken, atılan bu iki Adana golünde de Fenerbahçe savunması inanılmaz misafirperver şekilde davetkar göründü. Top kayıpları Fenerbahçe'nin başını yaktı. Adanaspor'un ilk golünde Aatıf'ın top kaybı, ikinci golde ise Hasan Ali'den gelince takımlarının kaderleri belirlendi. Adana aleyhine verilen penaltı kararı doğru bir karardı. Bu penaltı vuruşunu gole çeviren Fernandao, sıkıntılı giden maçta taraftarlarını ümitlendirdi. Ama sonuç iyi oynayan değil sadece gollere cevap veren Fenerbahçe'nin puanlar kaybederek lige devam eder görünmesine yol açtı. Kader ağlarını sarıyor.