Gerçek Dünya

Dizi oyuncusu Füsun Demirel, Fethullahçı Terör Örgütü’nden PKKsı’na Müslüman Anadolu halkına düşman her kesimin borazanı olan Cumhuriyet Gazetesi’ne konuşmuş. Gerilla annesi rolünü oynamak istiyormuş. Dağa çıkmak istemiş ama babası izin vermemiş. Demirel, Batıcı Gezi kalkışmasının tekrar başlamasından yanaymış.

Allah bağışlasın, Füsun Demirel’in biri kız biri erkek ikiz çocuğu var. Demirel, çocukları büyüdüğünde dağa gönderip gerilla annesi rolü oynamasına gerek kalmadan gerçek bir ‘gerilla’ annesi olabilir! Mâdem çok istiyorsun al sana fırsat. Hoş, “Gerilla halkımızın onurudur” diye meydanlarda gençlere gaz veren HDP’li milletvekillerinin hangisinin çocuğu dağda ki Füsun Demirel’in çocuğu dağda olsun. Müslüman Anadolu halkına düşman bu güruhun Türkü de Kürdü de bir. Demirel’in çok istediği Batıcı Gezi ayaklanması sırasında Bodrum’da şezlongdan “Direnin gençler” diye tweet atan soysuzları da gördük. Hepsi aynı...

Sayın Füsun Demirel bırakalım rolü, filmi de gerçek hayata bakalım. Pazar akşamı Ankara’da bomba yüklenmiş araç patlatıldı. Eyleme gönderilen S.Ç.D. üniversite talebesi. Yaptığı saldırıda 37 kişi öldü, onlarca ağır yaralı var. Sayın Demirel, sizin tâbirinizle ‘gerilla’  S.Ç.D’nin annesi olmak ister miydiniz?.. Ya patlamada ölen 16 yaşındaki Destina Peri Parlak’ın annesi olmak ister miydiniz? Veyahut, Ankara’daki patlamada anne karnında ölen 6,5 aylık bebeğin anneannesi olmak ister miydiniz? Ürpertici sorular değil mi Füsun Hanım!.. Biliyorum ki hemen çocuklarına sarılıp bağrına basacaksın. Pek övdüğün gerillaların, Müslüman Anadolu düşmanları adına katlettiği çocukların anneleri kime sarılacak Sayın Füsun Demirel?..

Gençlere “Gezi ayaklanmasını tekrar başlatın” demek kolay da senin çocukların “Yalan Dünya”nın zevkü sefasını sürerken, garibanın çocukları gerçek dünyanın copunu, gaz bombasını yiyecek olması seni hiç mi ilgilendirmiyor Füsun Hanım!

Füsun Demirel, Hasan Cemal, Cengiz Çandar gibi Batı’nın çocukları Anadolu’nun çocuklarını Batı adına sokaklara dökmeye çalışıyor. Oturdukları yerden, hadi azgın teke gibi dağ bayır gezip PKK’nın silah bırakmasını engellemeye çalışan Hasan Cemal’in hakkını yemeyelim, gençleri savaşa sürüklüyorlar. Kendilerine, “Niye terörü övücü konuşuyorsunuz” diye sorulduğunda da hemen “Türkiye’de düşünce özgürlüğü yok, baskı var.” diye ciyaklamaya başlıyorlar. “Yere sigara izmariti bile atmıyorlar dediğiniz gerillalar sivillerin arasında bombalı araç patlatıyor” dediğinizde de, kendilerine ezberletilen “Tayyip gitsin” lâkırdısından başka bir şey diyemiyorlar.

Peki Tayyip Erdoğan neden gitsin? Türkiye artık eskisi gibi emperyalistlerden emir alan bir ülke olmadığı için mi Erdoğan gitsin? Türkiye mazluma sığınılacak bir liman olduğu için mi Erdoğan gitsin? 

Türkiye’de patlayan bombaların ilk mesajı, kendi ülkelerindeki zulümden, tecavüzden, ölümden kaçan mazlumlaradır. “Sizi dünyanın her yerinde katledeceğiz gibi size kucak açanları da katlederiz. Bize tabi olmazsanız dünyanın hiçbir yeri sizin için güvenli değildir” mesajını veriyorlar.

Türkiye’ye de “Bizim işimize karışma. Biz çıkarlarımız için katlederiz, tecavüz ederiz, işgal ederiz. Sen de bizim çarkımıza çomak sokmaya kalkarsan...”

Mesaj açık. Şifre çözmeye, satırarası okumaya gerek yok. En mühimi de korkuya, endişeye gerek yok. Allah yolundan can vermeyi cana minnet sayanları kim korkutabilir ve kim yenebilir! Allah yolunda can vermeye hazır mıyız? Bu sorunun cevabı bizleri korkutmalı. Gerisi “Yalan Dünya”!..