Gerçek Rio...

Dünya Kupası sırasında şehirlerin hep makyajlı halini görür seyirci. Televizyon ekranından akan görüntüler neşe içinde, herkesin keyifli olduğu bir şehir imajı çizer. Baştan sona bir yanılsamadır bu.

Ekranda gördüğünüz insanlar da aslında o şehrin gerçek sahipleri değildir. Bu akşam Discovery World Channel’da önemli bir yapım var. Adı Rio’ya Hoşgeldiniz...

Şiddet ve uyuşturucunun hakim olduğu büyük gecekondu mahalleleri. Elektrik ve kanalizasyonun olmadığı yerlerde iyi bir futbolcu olup hayatını değiştirmeye çalışan çocuklar, gençler.

Dünya Kupası başlamadan hemen önce mutlak seyredilmesi gereken bir iş bu. 30 gün boyunca ekranlarda göreceğimiz Rio’nun asıl ve makyajsız yüzü....

Muhteşem Yüzyıl Gizli Dünya...

Amerika’da bir filmin ya da dizinin kamera arkası, set görüntüleri, oyuncu röportajları her zaman çok seyredilir.

Türkiye’de bu kültür maalesef daha yeni gelişiyor. Muhteşem Yüzyıl ekibi 4 yılın hikayesini Muhteşem Yüzyıl Gizli Dünya adında derleyip topladı, akıllı bir iş yaptı. Bu hafta o yapımın dördüncü bölümü yayınlanacak Doğrusunu isterseniz bu işin yayını daha doğru düzgün yapılabilirdi.

Geçmişte final yapan dizilerin ardından kamera arkası görüntüsü değil ama sohbetleri iş yapmıştı.

Mesela Teke Tek programı tarihinde ilk yüzde ikinci olduğu tek gece Asmalı Konak’ın final bölümünün ardından Asmalı Konak yayını yapmıştı. Star Tv doğrusu daha iyi bir planlama yapabilirdi, hala da yapabilir aslında.

Sıkıntı var

Survivor finale yaklaşıyor ama yarışma iyi reyting alsa bile gün geçtikçe gözümü tırmalıyor.

Televizyon samimiyet sever ve bunu en iyi Acun Ilıcalı bilir Türkiye’de... Bu sefer yarışmacıların samimiyetten giderek uzaklaştığı ve imaj stratejisi gütmeye başladıklarını düşünüyorum.

Planlanmış değil ama herkesin “o öyle yaparsa ben de böyle yaparım” tarzı bir duruşu var sanki. Bu hal de bana keyif vermiyor...