Mustafa SABRİ BEŞER
Mustafa SABRİ BEŞER
Tüm Yazıları

Gerçekten bekârlığa mı veda?

CHP zihniyeti döneminde ve özellikle 28 Şubat sürecinde Müslümanların yaşam tarzlarına müdahale edilmesi sebebiyle büyük acılar çektik, mücadeleler verdik. Başörtüsü üzerinden tesettüre yönelik yasaklamalar nedeniyle binlerce genç kızımız ve aileleri mağdur oldu.

İslam'ın emrettiği tesettürün değişmez kıyafeti olan başörtüsüne, aşağılayarak "bir metrelik bez parçası" diye baktılar.

Genç kızlar, en doğal hakları olan eğitimleri ellerinden alınmak suretiyle yok sayılmaya çalışıldı.

Hatırlayalım o günleri; üniversite önlerinde polis zoruyla başörtüsü çıkartmalar, ikna odaları, peruklar... Gözyaşları ve feryatlar...

Başörtüleri hoyratça başlarından çekilip çıkarıldı.

Anneler gözyaşları içerisinde askere uğurladıkları evlatlarının yemin törenlerine alınmadı.

Devlet daireleri başörtülülere hizmet vermedi. Başörtülü kadınların kamu dairelerinden içeri girmeleri, öğretmenlerin öğrencileriyle buluşmaları yasaklandı.

Bu yaşanan zorluklar ve bunlara karşı verilen mücadeleler sonucu saçma sapan bir uygulama nihayet son buldu.

"Peki değdi mi?" sorusuna yakın bir geleceğe kadar gönül rahatlığıyla "Evet, değdi." cevabını veriyorduk. Fakat yakın bir geçmişte ve bugünlerde yaşanan bazı manzaralar bize, "Eyvah, bütün mücadelelerimiz heba mı oldu yoksa, biz bunun için mi acılar çektik!" dedirtiyor.

Bazı başörtülü kızlar, taşıdıkları kıyafetlere uygun düşmeyen, inançlarıyla örtüşmeyen eylem ve söylemlerle eğlence partileri düzenliyorlar.

"Bekarlığa Veda Partisi" olarak lanse edilen "alkolsüz şampanya" gibi bir garabetle sunulan eğlenceler yapıyorlar.

Kalbi birazcık iman şuuruyla dolu Müslümanların bu görüntüler karşısında kanlı gözyaşları dökmesi kaçınılmaz.

Eminim milyonlarca Müslüman bu manzaralar karşısında derin bir üzüntü yaşıyordur.

Tam bu görüntülerin üzüntüsünü yaşarken yine güya tesettürlü bir bayan havuzun içerisinden arzı endam edip birilerine nispet yaparak, kıskandırmaya çalışarak süs ve ziynet eşyalarını sergiliyor ve bunu da sosyal medya mecraları üzerinden yayınlıyor.

Aşağılık bir tiyatrodan başka bir şey değil bu!

Umuyoruz ki bunları yapanlar zaten tesettürlü kızlarımız değildir, işi sulandırmak ve provoke etmek için yetiştirilen bir azınlıktır.

Müslümanlar para kazanınca bu hale dönüşüyorlar mesajından başka bir şey değil bu.

Son günlerde bu tarz videolarda ne çok artış var değil mi?!... Mal bulmuş mağribi gibi bir kesimi aşağılıyor birileri, bu videolar üzerinden... Halbuki bu videoları çeken bir ekip...Çevirdikleri bir tiyatro... Gerçek yaşamda kör bir cahil bile bu kadar alçalamaz!

Birileri yaptırıyor, bu çok açık!

Bekarlığa veda partisi Hristiyan işi. Hatta pagan adeti. Hiçbir din bunu kabul etmez.

Pagan adetinde düzenlenen bekarlığa veda partisinin amacı evleneceği kişiden önce son kez bir başkasıyla birlikteliktir. Bundan sonra evlendiği kişiye aittir. Bu pagan adeti sebebiyle doğan çoğu çocuğun babası ya da annesi bekarlığa veda partisinde beraber olduğu kişi olur.

Buna aklı olan hangi insan rıza gösterir?

Bunlar pagan bir güruhun özel çalışmaları. İslam'ı paganlaştırma çabaları...

Batı, Batı, Batı... Batı'dan alınan Hristiyan ve pagan adetlerini o kadar özümsemeye başladık ki yapılmadığında ayıplanır hale düştük.

Noel kutlamaları bunların en başındaydı. Kara Cuma, Cadılar Bayramı, Bir Nisan şakaları vb. Noel'den Bekârlığa Veda Partilerine kadar düşmeye başladık.

Birileri bu dinle dalga geçiyor ya da bilerek paganizmi reklam ediyor!

Bütün bunlar Batı'ya ve seküler yaşam tarzına olan özentinin bir sonucu. Batılıların terk etmeye çalıştığı yaşam tarzını çok matah bir şeymiş gibi hayatımızın içine boca ediyoruz. Bunu yaparken de inandığımız değerleri, mücadele ettiğimiz güzellikleri yerin dibine sokuyoruz. Birileri de çok kolay şekilde yaptırmak istediklerini yaptırabilmiş oluyorlar.

28 Şubat'ın en şedit zalimleri bile başörtüsüne bu denli zarar verememişti.

Sosyal medya hesaplarında ahlak dışı videolarıyla bilinen sözde tesettürlü olarak ün kazandırılan 'Pembe Panter' lakaplı kadının aslında bir fuhuş kadını olduğu deşifre edilmiş ve tutuklanmıştı.

Zikrettiğimiz olayları deşseler muhtemelen çoğunda benzer sonuçlar ortaya çıkacaktır!

Pembe Panter olayındaki gibi, devlet tarafından araştırıldığında bazılarının sahtekarlıktan tutuklanmaları bile gerekebilir.