Gerilimli gecede gol sesi çıkmadı

Kağıt üzerinde beklenen neydi.. Galatasaray favori, Fener sürpriz. Ancak derbilerin sonucunun önceden kestirilemeyeceği dün gece bir kez daha kendini gösterdi..

İlk 10 dakikada Cim-Bom bastırdı, Fener rakibi kendi ceza sahası dışında karşıladı.. İlk baskı savuşturulduktan sonra Aykut Kocaman B planına geçti. Valbuena liderliğinde topu karşı kaleye taşıyıp Janssen ile gol bulmak. Bu plan iyi de uygulandı ancak Hollandalı futbolcu net pozisyonu harcadı..

Galatasaray’a bakarsak Gomis ile etkili olmaya çalıştı ancak Fransız golcü tek pozisyonda ağları havalandıramadı.. Tabii F.Bahçe’nin tatlı sert futboluna Cim-Bom da aynı şekilde karşılık verilince sahada sinir harbi yaşandı.. Öyle ki, kenardaki teknik adamlar Kocaman ile Tudor bile tartıştı..

2. yarı ilk 45 dakikanın kopyasıydı. Taa ki, kırmızı karta kadar.. Sarı-Lacivertliler, rakibe boş alan bırakmamak için sürekli yüksek tempoda oynadı. Mariano’nun çıkışlarını engellemekte başarılı oldular. Cim-Bom da  çıkana kadar Valbuena’ya baskı uyguladı..

Muslera ve Kameni’nin yanı sıra iki takımın defansında yer alan oyuncular başarılıydı. Cim-Bom’un büyük umut bağladığı Gomis, Belhanda ve Feghouli dünkü derbide vasatın altında kaldı..

Hakem Cüneyt Çakır’ın Serdar Aziz’in eline çarpan topta penaltı yerine “Devam” demesi doğruydu. Janssen’in attığı gol öncesi Serdar’a faulü vardı. Ancak Denayer’in Janssen’e tekme sallaması sarı yerine kırmızı olabilirdi. 73’te Kameni’nin ayağına takılan Belhanda’ya “Aldatma”ya yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle verilen kırmızı kart ağırdı... Hasan Ali’nin elle oynama pozisyonuna da penaltı çalınabilirdi. Gecenin en çirkin görüntüsü yan hakem Tarık Ongun’un kafasına şişe atılmasıydı.. Maç öncesi muhteşem bir kareografi sergileyen Sarı-Kırmızılıların arasına sızan bir kaç kendini bilmezin bu hareketini ayıplıyorum..